середа, 31 травня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Командувач ВМС сказав, коли почнеться формування корпусу морської піхоти

Командувач ВМС сказав, коли почнеться формування корпусу морської піхоти
Формування корпусу морської піхоти розпочнеться ще до завершення повномасштабної війни, повідомив командувач Військово-морських сил ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа. Фото: Укрінформ

Для функціонування корпусу морської піхоти необхідно створити повноцінну систему управління, мати комплект озброєння та підрозділи для виконання поставлених завдань.

Формування корпусу розпочнеться ще до завершення повномасштабної війни. Про це в ефірі телемарафону сказав командувач Військово-морських сил ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа, передає Gazeta.ua.

"Це плани на зараз. У нас немає багато часу чекати закінчення війни", – наголосив командувач.

Він зауважив, що для повноцінного функціонування корпусу також необхідно мати десантні, протимінні кораблі, ударні безпілотники та інше.

Неїжпапа зазначив, що створення цього корпусу – це вимога сьогодення, адже Україна морська держава і має дуже велику берегову смугу у понад 2700 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач ВМС зробив заяву про Крим і морпіхів

"Якщо брати морський кордон – це близько 1700 км, і все це наше узбережжя, в тому числі, Азовського, Чорного моря, є багато річок, багато лиманів, заток, портів, і все це – задачі щодо забезпечення безпеки або звільнення цих територій – це завдання морської піхоти", – пояснив він.

За його словами, вимоги сьогодення диктують те, що Україна повинна сформувати потужний організм, який повинен мати повноцінну систему управління, повноцінний комплект озброєння і морської техніки, підрозділів відповідних для виконання цих завдань як самостійно, так і з іншими видами оборони.

Відповідаючи на запитання, чи означає створення корпусу підготовку до великої операції, командувач відзначив, що всі операції проводяться в комплексі з різними підрозділами Сил оборони.

"Основні завдання морської піхоти – це охорона морських баз, портів і в першу чергу захоплення плацдарму, який утримує противник. Як кажуть, це десант першої хвилі. Вони мають бути навчені і мати відповідну військову техніку. Але для того, щоб вони це зробили, має проводитися потужна морська десантна операція", – повідомив командувач.

За його словами, це найскладніша операція на морі, адже для того, аби навіть просто дійти до берега, Військово-морським силам необхідно виконати багато завдань. Зокрема, йдеться про протимінні, завдання ударних сил берегових ракетних військ, авіації, пошуково-рятувальні дії та інше.

Віцеадмірал додав, що корпус морської піхоти має бути самодостатнім та повинен мати технічні спроможності захопити узбережжя, захопити плацдарм та просуватися вглиб захопленої території.

23 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Корпусу морської піхоти.

Про це він повідомив у соцмережах, опублікувавши відповідне відео до Дня морської піхоти.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ВМС сказав, коли почнеться формування корпусу морської піхоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути