Ексклюзиви
неділя, 14 липня 2024 22:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Командира 59-ї омб звинуватили у "нелюдському та непрофесійному" ставленні до військових

Командира 59-ї омб звинуватили у "нелюдському та непрофесійному" ставленні до військових
Захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук звинуватила одного із комбригів в егоїзмі та карʼєризмі. Фото: facebook/Катерина Поліщук

Захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук ("Пташка") звинуватила у непрофесійності командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука, чиї "злочинні" накази призвели до загибелі великої кількості військових.

Вона закликала президента України Володимира Зеленського провести службову перевірку дій командира Шевчука. Про це "Пташка" написала у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азовець" написав заяву щодо загибелі українських військових на генерала Содоля - ЗМІ

"Егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх "незгодних" командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом", – описує військовослужбовиця комбрига Шевчука.

"Пташка" розповіла, що через "нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука" була змушена припинити співпрацю з цією бригадою.

"Та не всі мають таку можливість – опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною. Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера – не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути", – підсумувала Поліщук.

Офіцер 59-ї ОМПБр Сергій Цехоцький прокоментував заяву "Пташки", передає hromadske.

Він стверджує, що Катерина Поліщук не служила у бригаді, а співпрацювала з нею як волонтерка.

"Робити висновки та давати оцінку роботі будь-якого командира, це зовсім неправильно. Для цього треба мати певну освіту, знання і так далі. А давати оцінку, бо хтось щось десь сказав… Наша бригада на цьому напрямку тримає цю інтенсивну оборону місяцями, практично не здавши позиції. Є втрати, на жаль, ми це дуже боляче переносимо. Щоб казати про те, що той командир хороший, а той поганий, треба мати якісь підстави", – сказав Цехоцький.

Офіцер запевнив, що якби він став свідком того, що описувала "Пташка", то точно відреагував би. Цехоцький стверджує, що їхній командир, попри свій молодий вік, "зі шкіри пнеться", щоб щось зробити та забезпечити.

"Він весь час в русі, не сидить в штабі просто, він їздить по підрозділах там і так далі. Це реально боляче, б'є по моральному духу, і взагалі таке не можна виносити на простір", – заявив офіцер.

Раніше український військовий журналіст Юрій Бутусов заявив про загрозу втрати прифронтового міста Красногорівки і звинуватив у некомпетентності нового комбрига 59 бригади імені Якова Гандзюка Богдана Шевчука.

Також Бутусов повідомив про загибель двох операторів дронів 74-го розвідувального батальйону, яких "кинули на штурм з автоматами, і вони загинули у бою".

Зараз ви читаєте новину «Командира 59-ї омб звинуватили у "нелюдському та непрофесійному" ставленні до військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути