пʼятниця, 11 жовтня 2019 16:05

Колишнього рятувальника знайшли мертвим в лісопосадці - тепер родичі вимагають ексгумації та слідства
5

30-річного Віталія Дмитренка знайшли мертвим в лісопосадці спального мікрорайону. Родичі підозрюють, що поліція приховує причину смерті
Фото: Фото надане родичами
30-річного Віталія Дмитренка знайшли мертвим в лісопосадці спального мікрорайону. Родичі підозрюють, що поліція приховує причину смерті
Такі ушкодження знайшли родичі на тілі померлого. Твердять: це сліди катувань
Такі ушкодження знайшли родичі на тілі померлого. Твердять: це сліди катувань
Довідка з бюро судово-медичної експертизи про причину смерті Віталія Дмитренка

Минулого тижня в Полтаві знайшли мертвим 30-річного Віталія Дмитренка. Після розтину тіло віддали на поховання. Тепер рідні сумніваються в причині смерті і вимагають розслідування.

Кореспондент Gazeta.ua спілкувався з родиною сестри померлого та поліцією.

Віталій Дмитренко 10 років прослужив у підрозділі ДСНС у Полтаві. Минулого листопада не подовжив контракт і звільнився. Щоб заробити грошей, поїхав на заробітки до Польщі. Як розповідають родичі Віталія, за кордоном у чоловіка вкрали паспорт. Тож, в 20-х числах вересня він повернувся до рідної Полтави, щоб відновити документи.

Востаннє рідні бачили Віталія живим 30 вересня близько 14-ї години. Йому хтось зателефонував і чоловік швидко пішов із дому матері, до якої навідувався в гості.

"Ми не зразу зрозуміли, що його ніхто не бачив. Звикли, що він звонив не щодня - ще з часів його роботи рятувальником. Потім ніхто не міг до нього дозвонитися. Через два дні його мати пішла і написала заяву про зникнення. Це було 2 жовтня близько 10-ї години. Підозріло швидко нам зателефонували, що його знайшли - о 13-й. За деякими даними, оперативна інформація про знайденого Віталія пройшла вже об 11-й. Я думаю, поліція щось приховує", - вважає Юрій Горбенко. Він чоловік Марини, сестри померлого.

Саме Юрій разом із тестем поїхали на упізнання тіла Віталія Дмитренка. Тіло колишнього рятувальника, за даними правоохоронців, знайшли випадкові перехожі в лісопосадці неподалік будинку по вул. Огнівська, 14.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорозі знайшли вбитим чоловіка

Горбенко твердить, на момент упізнання світла в лісопосадці було недостатньо. Він упізнав померлого родича, але звернува увагу, що обличчя було в чомусь темному. Подумав, що то запеклася кров, бо родича побили.

"Коли ми приїхали, я звернув увагу, що тіло лежить рівно. Значить, його перекладали. Мені хтось сказав, ніби він зробив собі укол в пах, бо був наркоманом. А від цього відірвався тромб і це призвело до смерті. Ми не віримо - він не наркоман", - пояснив Юрій.

Тіло забрали на судово-медичну експертизу. За результатами розтину дали висновок, що тілесних ушкоджень немає, причина смерті - отруєння невідомою речовиною. За два дні Віталія дозволили поховати.

"При похованні виявили на тілі Віталія численні сліди катувань, таких як пробитий череп, синці та гематоми на голові та тілі, надірвані вушні раковини, сліди гематом на зап`ястях рук від наручників, числені сліди опіків на руках", - розповіла Марина Горбенко, сестра померлого.

Автор: Фото надане родичами
  Такі ушкодження знайшли родичі на тілі померлого. Твердять: це сліди катувань
Такі ушкодження знайшли родичі на тілі померлого. Твердять: це сліди катувань

Ушкодження зафотографувала перед тим, як поховати брата. Чому не звернулися одразу в поліцію, родичі не можуть пояснити. Кажуть, були в шоці, розгубилися.

Рідні впевнені: над Віталієм хтось знущався, а поліція навмисно приховує сліди злочинів. У поліції ж певні: у смерті Віталія Дмитренка криміналу немає.

"Він помер своєю смертю, лікарі це констатували. Будь-яких зовнішніх ознак насильницької смерті у нього немає. Пішов з дому 30 вересня. Пролежав мертвим близько двох діб у кущах неподалік ставка на Огнівці. Виявили перехожі, повідомили у поліцію. На місце прибула слідчо-оперативни група із залученням судово-медичних фахівців. Оглянули тіло. Зрозуміло, що за цей час по тілу полазили равлики, зробили свою справу комахи тощо. Особисті речі його були при ньому. Не було ні пограбування, ні побиття. В лікарні зробили розтин. Медики повідомили, що він помер від отруєння невідомою речовиною. На дослідження взяли необхідні зразки та біологічні рідини. Як і завжди в таких випадках, слідчі проводять перевірку, відкрите кримінальне провадження", - розповів речник ГУ НП в Полтавській області Юрій Сулаєв.

Матір та сетра померлого шукають правди. Написали заяву до прокуратури з вимогою переглянути справу. Зараз вимагають ексгумації тіла та вивчення доказів комісією з незалежних судмедекспертів.

П'яний 50-річний чоловік вбив односельця, бо приревнував до нього свою дружину. Трагедія сталася в селі Кустолове Новосанжарського району Полтавської області.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього рятувальника знайшли мертвим в лісопосадці - тепер родичі вимагають ексгумації та слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути