субота, 21 січня 2023 09:55

Коли та де прощатимуться із загиблими керівниками МВС та льотчиками

Церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі керівниками Міністрества внутрішніх справ відбудеться 21 січня об 11:00 в Українському домі в Києві.

Мова йде про міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна і держсекретаря МВС Юрія Лубковича, повідомляє Міністерство внутрішніх справ в Telegram.

Автор: dduvs.in.ua
  В авіакатастрофі загинули керівники МВС
В авіакатастрофі загинули керівники МВС

Також завтра вшанують пам'ять загиблих внаслідок авіакатастрофи у Броварах: заступника керівника Патронатної служби МВС Тетяни Шутяк; начальника управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайла Павлушка; старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Андрія Маринченка; провідного інспектора Департаменту комунікації МВС Миколи Анацького.

Прощення з екіпажем

Прощання з особовим складом Спеціального авіаційного загону відбудеться о 13:00 у Ніжині (Чернігівська область). Церемонія пройде на вертолітному майданчику №4 аеродрому.

Внаслідок падіння вертольота у Броварах загинули:

‒ командир повітряного судна - інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення Олександр Василенко;
‒ пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення Костянтин Коваленко;
‒ бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення прапорщик Іван Касьянов.

Також відомо, що частина потерпілих внаслідок падіння гелікоптера вже їдуть в зарубіжні клініки на лікування. Це двоє дорослих і двоє дітей. Ще двоє - вирушать найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думала "шахед" до нас летить. Руки, ноги одібрало" – як Бровари пережили моторошну авіакатастрофу

Уламки гелікоптера вже прибрали з місця його падіння, неподалік стоять лише пошкоджені авто місцевих жителів. До зруйнованого садочка та постраждалого будинку несуть квіти. Люди кажуть, що пілоту вдалося уникнути більшої кількості жертв, адже повітряне судно не впало на будинок.

Уранці 18 січня у Броварах розбився гвинтокрил. Судно впало на територію дитячого садка, біля житлових будинків. На місці трощі спалахнула пожежа.

Вертоліт належав Державній службі з надзвичайних ситуацій – судно Super Puma, яке Україна придбала у Франції 2018 року. Судно направлялося в одну з гарячих точок, де тривають бойові дії, повідомили в Офісі президента. Приземлитися літак мав у Харківській області.

За останніми даними, на місці падіння вертольота виявили 14 загиблих, з них одна дитина. Десятки людей поранені. Серед жертв трощі – усі дев'ятеро осіб, які перебували на борту судна: троє членів екіпажу, керівництво та працівники Міністерств внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Коли та де прощатимуться із загиблими керівниками МВС та льотчиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути