пʼятниця, 09 вересня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли ЗСУ виженуть окупантів із Куп'янська – прогноз ISW

Коли ЗСУ виженуть окупантів із Куп'янська – прогноз ISW
В американському Інституті вивчення війни вважають, що ЗСУ можуть звільнити Куп'янськ протягом наступних 72 годин. Фото: day.kh.ua

Українські захисники продовжують контрнаступ на Харківському напрямку. Там вже звільнено від російських окупантів 20 населених пунктів.

Упродовж наступних 72 год. ЗСУ можуть звільнити ще й важливий логістичний центр окупантів – Куп'янськ. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали, як штурмують позиції росіян на Харківщині

"Українські сили в контрнаступі в Харківській області 8 вересня просунулися на 20 кілометрів від основного тилового вузла Росії в Куп'янську. Українські війська, ймовірно, захоплять Куп'янськ протягом наступних 72 годин", – йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, визволення Куп'янська серйозно погіршить російські наземні лінії зв'язку з Ізюмом. Але повністю їх не розірве.

Збройні сили України на південному сході Харківської області використовують передислокацію російських сил на південь, щоб провести ефективний контрнаступ на північний захід від Ізюма.

Із 1 вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів української території. Збройні сили України звільнили вже десятки населених пунктів, повідомив президент України Володимир Зеленський в вечірньому відеозверненні 8 вересня.

Українські воїни записали відео з міста Балаклія у Харківській області. Відео опублікував президент Володимир Зеленський. "Все на своїх місцях. Прапор України у вільному українському місті під вільним українським небом! Дякую! Пишаюся! Бережіть себе! До перемоги! Слава Україні!" – заявив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Коли ЗСУ виженуть окупантів із Куп'янська – прогноз ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути