Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2019 17:26

КМДА замінована і злетить у повітря за 12 год.: що вимагають підривники
3

Невідомі погрожують підірвати КМДА і висунули вимоги
Фото: Інформатор
Невідомі погрожують підірвати КМДА і висунули вимоги
Невідомі погрожують підірвати КМДА і висунули вимоги

У середу, 10 квітня, в Київській міській державній адміністрації шукають вибухівку. Там працюють вибухотехніки, кінологи, медики і наряди поліції.

До поліції близько 15:00 надійшло анонімне повідомлення, що будівлю КМДА підірвуть за 12 год., повідомляє Інформатор із посиланням на власні джерела.

Невідомі не лише повідомили про вибухівку, а й висунули низку вимог. Зокрема взяти під варту і заарештувати рахунки та майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а також Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогоза, керівництва ДК "Укроборонпром" і директорів усіх державних підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві замінували торговий центр

Також невідомі вимагають "призначити всім винним в розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна й оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету, в частині, що не стосується інформації з обмеженим доступом". Навіть більше, анонімні відправники хочуть, щоб генпрокурор щотижня звітував про стан розслідування кримінальних проваджень.

Станом на 16:25 вхід перекрили і в будівлю нікого не впускають. Також почали евакуацію працівників КМДА.

О 16:37 в прес-службі ГУНП Києва підтвердили, що в поліцію надійшло повідомлення про те, що заміновано будівлю на вул. Хрещатик. На місце одразу виїхали фахівці профільних служб із метою перевірки об'єкта та прилеглої до нього території. Подію зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Після закінчення обстеження інциденту дадуть правову кваліфікацію.

На початку місяця невідомі повідомляли про замінування на столичному майдані Незалежності. За інформацією, вибухівка знаходиться у торговельному центрі "Глобус". Відвідувачів і працівників ТРЦ евакуювали, тоді інформація не підтвердилася.

Зараз ви читаєте новину «КМДА замінована і злетить у повітря за 12 год.: що вимагають підривники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути