неділя, 05 червня 2022 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Київ, Одеса, Миколаїв. В Україні лунають потужні вибухи
3

У неділю вранці, 5 червня, у низці міст України пролунала серія потужних вибухів. Чули їх у Києві, Одесі й Миколаєві.

Інформація про це з'явилася в Тelegram-каналах, передає Gazeta.ua.

Фото: t.me/kievreal1

За словами очевидців, у столиці пролунало кілька вибухів. Кияни повідомляють, що бачили "приліт" двох ворожих ракет. Попередньо, у Дарницькому районі. Після цього нібито спалахнула потужна пожежа. Людей просять зачинити вікна.

Кияни стверджують, що крім "прильотів" причиною вибухів у столиці є робота систем протиповітряної оборони. ППО начебто збила кілька ракет. Офіційну цю інформацію поки що не підтвердили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ночі в наметах, ракетні удари по будинках і сволота з РФ: як і де живуть ірпінці, яким росіяни розбомбили житло

Чули вибухи й у Київській області. Попередньо, окупанти обстріляли ракетами Василівський район. Під ранок вибухи сколихнули Одесу й Миколаїв. Був це обстріл або робота ППО, поки що невідомо.

Сигнал повітряної тривоги в Києві оголосили о 5:01. Станом на 6:45 відбою не було. Тож небезпека залишається, перебувайте в укриттях.

Оновлено: мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кілька вибухів пролунали в Дарницькому й Дніпровському районах столиці.

"Служби вже працюють на місці. Детальніша інформація - згодом", - написав він в Telegram.

Міський голова Броварів Ігор Сапожко підтверджує вибух поблизу громади.

"Близько 6:00 ворог обстріляв територію в безпосередній близькості до нашої громади. Зараз інформації щодо руйнувань у Броварській громаді немає. Закликаємо зберігати спокій і залишатися в безпечних місцях", - написав він в Telegram.

Російська Федерація витрачає на війну проти України $900 млн щодня. Ця сума містить виплати окупантам, забезпечення їх боєприпасами та вартість ремонту загубленої чи пошкодженої військової техніки. Приблизну вартість одного дня війни для РФ підрахував головний редактор Sofrep Шон Спунтс.

Країна-загарбниця також має платити за тисячі одиниць критично важливої зброї і запущених крилатих ракет, "кожна з яких коштує близько $1,5 млн".

Зараз ви читаєте новину «Київ, Одеса, Миколаїв. В Україні лунають потужні вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути