субота, 11 лютого 2012 14:09

Кількість жертв вибуху на шахті "Північна" зросла до чотирьох

Кількість жертв вибуху на шахті "Північна" зросла до чотирьох

Два гірники шахти "Північна", які постраждали в результаті вибуху 6 лютого, померли в ніч на 10 лютого. Ще один помер сьогодні о 8.15 в Донецькому опіковому центрі.

Про це повідомив голова первинної профспілкової організації шахти "Північна" Віталій Воробйов.

Від отриманих опіків помер гірник очисного забою Юрій Ярославович Успенський 1969 року народження. Вночі з 9 на 10 лютого пішли з життя забійники Олег Вікторович Антошин 1973 року народження і Микола Миколайович Василенков 1971 року народження. У Антошина осиротів син 2003 року народження.

Центральний комітет профспілки працівників вугільної промисловості України поділяє біль і гіркоту втрати, висловлює співчуття родині, рідним і близьким загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винних за вибух на шахті "Північна" не покарають - донецька профспілка

Нагадаємо, 6 лютого о 22.30 при проведенні буро-вибухових робіт на глибині 1160 метрів у шахті "Північна" ДП "Дзержинськвугілля" підірвалися 10 гірників.

Майстер-підривник Геннадій Силаєв 1957 року народження помер практично відразу. Дев'ять постраждалих були доставлені спочатку в дзержинську лікарню, а звідти - до опікового центру Донецька. Їхній стан був настільки важким, що виникли труднощі в транспортуванні.

Стан шістьох постраждалих донецькі лікарі оцінювали як критичний. Вони отримали отруєння продуктами горіння, баротравми, опіки дихальних шляхів, залишились без 60-90 відсотків поверхні шкіри.

Операції, які були проведені 7 лютого двом гірникам, які знаходяться у тяжкому стані, за словами лікарів, пройшли успішно. 8 лютого були зроблені операції ще п'яти гірникам. На сьогодні шестеро постраждалих шахтарів знаходяться у вкрай важкому і важкому стані. Лікарі опікового центру продовжують робити все можливе для порятунку.

Державна комісія з розслідування причин групового нещасного випадку на чолі з першим заступником голови Держгірпромнагляду України Віктором Шайтаном, обстеживши аварійну ділянку, прийшла до висновку, що необхідно позбавити шахту дозволу на проведення вибухових робіт.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв вибуху на шахті "Північна" зросла до чотирьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути