Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2022 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Катували й принижували військовополоненого і священника: капітану та майору РФ повідомили про підозру

Катували й принижували військовополоненого і священника: капітану та майору РФ повідомили про підозру
Майору і капітану РФ повідомили про підозру за жорстоке поводження з військовополоненими. Фото: СБУ

Капітану та майору Збройних сил Російської Федерації заочно повідомили про підозру.

Окупанти жорстоко поводилися із військовополоненим і священником під час окупації села Богданівка Броварського району на Київщині, повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

"У березні 2022 року під час окупації села Богданівка капітан мотострілецької роти 15-ої "миротворчої" бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії наказав підлеглим шукати у населеному пункті військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, тероборони, працівників правоохоронних органів, та колишніх учасників АТО. Окупанти мали взяти їх у полон та вибивати з них оперативну інформацію щодо сил оборони у регіоні", - йдеться у повідомленні.

Загарбникам вдалося полонити бійця територіальної оборони села. Чоловікові одягнули кайданки та помістили в підвал. Російський майор допитував полоненого, бив, залякував та принижував його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пацанів наших по*башило. 26 900 мертвих за два місяці" - перехопили розмову окупанта

Коли чоловік знаходився на колінах зі скутими за спиною руками, майор бив його прикладом автомату по спині, руках та ногах. Окупант наступав ногами на кінцівки потерпілого та погрожував йому вбивством. Після тортур чоловіка залишили у підвали без їжі та з мінімальною кількістю води на декілька днів.

"Пізніше його привели до центральної площі села Богданівка, звідки у той час здійснювалась евакуація цивільного населення, у тому числі й членів родини військовополоненого. На очах у мирних мешканців капітан бригади бив беззбройного потерпілого, приставляв до голови пістолет та зстріляв у повітря", - додають у Офісі генпрокурора.

Крім того, майор бив настоятеля храму у Богданівці. За його наказом священнослужитель зняв із себе весь одяг, після чого терорист вдягнув йому на голову шапку так, щоб вона закривала йому очі, липкою стрічкою зв'язав руки за спиною та незаконно допитував.

Російські окупанти продовжують знущатися над українськими військовими, яких захопили в полон. Про це вони розповідають під час телефонних розмов, які перехоплюють співробітники Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Катували й принижували військовополоненого і священника: капітану та майору РФ повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути