вівторок, 09 жовтня 2018 19:35

"Катували більше року": довели вину батьків, які вбили 3-річного сина

"Катували більше року": довели вину батьків, які вбили 3-річного сина
У харківському суді довели вину батьків, які до смерті закатували 3-річного сина. Фото: rbc.ua

Харківська міська прокуратура №2 довела в суді вину батьків, які до смерті замучили 3-річного сина. Хлопчик помер в результаті голоду та постійного фізичного і психологічного насильства минулого року. За вироком Жовтневого райсуду м. Харкова сьогодні, 9 жовтня, горе-батькам призначили покарання. Про це пише прес-служба прокуратури Харківщини.

"Батькові закатованого хлопчика призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Це - максимально можливе покарання відповідно до санкції статей. Матір засудили до 8 років за ґратами", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір заморила голодом двох місячних малюків

Раніше судимий чоловік систематично бив свого малюка. Знущався на очах у матері. Та у свою чергу навіть не намагалася заступатись за сина.

Серпень 2017-го. Чергове побиття. Хлопчику зламали ногу. Пройшло декілька днів і ребра. Малюк перестав ходити. Проте замість лікарні дитину продовжили катувати. В результаті безперервних знущань 3-річне дитя отримало тяжку черепно-мозкова травму. Увесь цей час хлопчик страждав від фізичного болю. Тривалий час нічого не їв. Після малюк впав у кому.

Знайома матері, що прийшла у гості, викликала "швидку". 26 вересня 2017 року дитину у вкрай тяжкому стані доправили до лікарні. У малюка було серйозне фізичне виснаження та чисельні тілесні ушкодження. Зранку наступного дня дитина померла, так і не прийшовши до тями.

За висновками експертів, смерть настала внаслідок голоду й постійного фізичного та психологічного насильства. Це мало характер особливого мучення і тривало більше року.

До того, як вбивця власного сина почув вирок, перебував під вартою. Матір, яка тоді була вагітною та згодом народила дитину, під домашнім арештом. На вимогу прокуратури одразу після винесення вироку суд змінив жінці запобіжний захід. Горе-матір взяли під варту у судовій залі.

Раніше 31-річного чоловіка підозрювали в катуванні сина. Також умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ч.1 ст. 127, ч.1 ст. 122, ч. 2 ст. 121 КК України). А 27-річну жінку – у злісному невиконанні обов'язків по догляду за дитиною, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України).

Крім того, нині розпочали судовий розгляд справи щодо директора центру соцслужб. Підозрюють у недбалості, що призвела до загибелі дитини (ч. 2 ст. 367 КК України). За попередніми даними, посадовиця організувала перевірку за заявою дядька загиблого хлопчика лише "на папері". Тому фактично до помешкання фахівці не приходили. Жінку відсторонили від посади.

У Білій Церкві на Київщині 41-річна жінка накинулася з канцелярським ножем на 13-річного сина. Хлопець у той момент спав. Після першого удару прокинувся і зміг заховатися.

Зараз ви читаєте новину «"Катували більше року": довели вину батьків, які вбили 3-річного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути