Ексклюзиви
неділя, 11 грудня 2022 21:50

Як на дрони впливає погода: у ЗСУ дали відповідь

Як на дрони впливає погода: у ЗСУ дали відповідь
Росія використовує проти України іранські дрони-камікадзе. Фото: eastnews.ua

Іранські дрони-камікадзе, які використовує Росія у війні проти Україні, не чутливі до морозу,

На їхнє використання може впливати нельотна погода і різкий перехід із температурного "плюса" в "мінус". Про це сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Холодна погода ніяк не впливає на діяльність цих дронів, лише нельотна погода – шквальний вітер, який на площину крила "Шахеда" може впливати. При певній вологості повітря може бути обмерзання годину-дві-три, а потім вони можуть спокійно собі летіти в будь-яку морозну погоду", – пояснив він.

Існує кілька припущень, чому Росія протягом кількох тижнів не використовувала іранські безпілотники: або закінчилась перша партія, або противник притримав цю зброю, або отримав нову партію - для Росії це не проблема, оскільки є пряме сполучення з Іраном через повітряний чи морський простір Каспію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія знову використовує іранські дрони ‒ аналітики ISW пояснили

Проте температурні умови не можна розглядати як фактор невикористання агресором дронів-камікадзе "Shahed", наголосив Ігнат.

Він також зазначив, що українська протиповітряна оборона не має змоги збивати балістичні ракети, які може використовувати Росія.

"Ні "Іскандери", ні ракети С-300, ні ракети іранські… Балістика на сьогоднішній день недоступна до збиття засобами протиповітряної оборони, які є у нас на озброєнні. Тому найефективніший метод знищення цих ракет – це на старті, там, де вони знаходяться. Різні види бавовни можуть допомогти знищити ці ракети. План дій у вищого військово-політичного керівництва є, якщо це станеться. Думаю, наші партнери теж будуть допомагати Україні", - сказав він.

Співпраця Росії та Ірану у військовій сфері перетворилась на "повноцінне оборонне партнерство".

Росія хоче отримати від Ірану сотні балістичних ракет. Москва натомість пропонує Тегерану безпрецедентний рівень військово-технічної підтримки, сказала постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Зараз ви читаєте новину «Як на дрони впливає погода: у ЗСУ дали відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути