пʼятниця, 18 листопада 2022 20:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадиров поступово бере під контроль окупований Донбас – ЦНС

Кадиров поступово бере під контроль окупований Донбас – ЦНС
Глава Чечні Рамзан Кадиров посилює свою владу на окупованих територіях Донбасу. Фото: Getty Images

Глава Чечні Рамзан Кадиров посилює свою владу на окупованих територіях Донбасу, зокрема завдяки призначенням лояльних людей на керівні посади в регіоні.

Так, у тимчасово окупованому Луганську був призначений лояльний до Кадирова прокурор Гліб Міхайлов з Дагестану, який привіз своїх прокурорів. Його завданням буде, окрім репресій, легалізувати злочини кадировців в області, передає Центр національного супротиву.

Водночас у Донецьку майже постійно перебувають делегації з Чечні, які контролюють виконання гауляйтерами регіону своїх обов'язків перед Кадировим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі наростає гризня. Росія скочується у феодалізм

Зокрема, в Донецьк приїжджали так званий міністр інформації Чечні Ахмет Дудаєв, депутат парламенту Чечні Джамалай Закрієв та радник Кадирова Умар Даудов.

У ЦНС повідомляють, що за своє "заступництво" Кадиров вже отримав з рук ватажків самопроголошених республік "зірку героя".

Центр також зазначає, що на Донбасі перебуває велика кількість кадиріовських бойовиків, які переважно знаходяться в тилу і мають необмежену владу.

Служба безпеки України оголосила у розшук голову Чечні Рамзана Кадирова.

При цьому його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у веденні агресивної війни, повідомляється в базі даних СБУ.

Кадиров вважається "особою, яка переховується від органів досудового розслідування". По цій статті главі Чечні загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров поступово бере під контроль окупований Донбас – ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути