вівторок, 08 листопада 2011 22:50

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі заповів терористам $28 мільйонів на помсту

Каддафі заповів терористам $28 мільйонів на помсту

Повалений лівійський лідер Муаммар Каддафі не плекав ілюзій і усвідомлював, що його режим рано чи пізно впаде під натиском повстанців і НАТО, і готувався помститися за своє повалення.

Як пише сьогодні єгипетська преса, для розплати полковник вибрав терористичну групу, яким "заповідав" мільйони доларів.

Так, за словами лівійського політика, колишнього генерального директора Арабської організації праці Ібрагіма Кувейдар, якого цитують видання, близько півроку тому керівник Джамахирії провів у своїй резиденції в тріполійскій Баб-ель-Азізії зустріч з міжнародними терористами. На ній він висунув план під назвою "помста після падіння режиму", на який виділив 28 млн доларів.

ВІДЕО: Каддафі перед смертю били і гвалтували кілька годин

"Зокрема, він передбачає проведення терактів в лівійських, а також арабських і європейських містах, в тих країнах, які підтримали революцію 17 лютого", - сказав Кувейдар.

Крім того, він попередив, що на території Єгипту в даний час знаходяться близько 148 функціонерів колишньої влади, які втекли до сусідньої країни, коли відчули, що режим похитнувся. Вони, як вважає лівійський політик, діючи підпільно, можуть зробити ряд політичних кроків з тим, щоб "нашкодити народній революції".

"Небезпека, яка виходить від прихильників Каддафі, залишається реальною, враховуючи близькість Єгипту, - зазначив Кувейдар. - За ними потрібне око та око, оскільки, за деякою інформацією, ці люди мають кошти у розмірі 10 млрд доларів, які належать лівійському народові".

Нагадаємо, Муаммар Каддафі загинув 20 жовтня у його рідному місті Сірті. Він був полонений членами збройних формувань нової влади країни живим, проте пізніше вбили без суду і слідства. Через три дні після загибелі полковника Перехідна національна рада оголосила про повне "звільнення Лівії".

Зараз ви читаєте новину «Каддафі заповів терористам $28 мільйонів на помсту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути