середа, 25 вересня 2019 15:31

Кабмін створив спецгрупу для розслідування великих аварій

Кабмін створив спецгрупу для розслідування великих аварій
В уряді хочуть зрозуміти причину масштабних ДТП. Фото:ye.ua

Кабінет міністрів створив спецгрупу, яка буде досліджувати причини масштабних дорожньо-транспортних подій в Україні.

Треба зрозуміти, в чому конкретно була проблема, - про це розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу.

"Ми відреагували на доручення президента вжити заходів щодо посилення безпеки на дорогах. Знову ж таки, аварії, ви всі бачили. Президент не міг на це не відреагувати, тому що багато людей загинули. Це біда велика. Ми створили спеціальну групу, яка буде розслідувати ці аварії, які трапилися, в яких загинули багато людей, для того щоб зрозуміти їхні причини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили статистику смертельних аварій в Україні

Таким чином хочуть виявити чи це проблема з ліцензуванням, чи з неналежно обладнаними транспортними засобами, чи з освітленням доріг.

"Я доручив міністру транспорту і інфраструктури до неділі цього тижня подати план роботи першочергових заходів, що ми можемо зробити як уряд, для того що подібні випадки траплялися якомога рідше, на скільки це можливо. Взагалі бажано щоб їх не було".

21 вересня між селами Нова Долина та Прилиманське в Овідіопольському районі на Одещині зіткнулися переповнена людьми маршрутка та вантажівка. Загинули дев'ятеро людей, ще двоє – травмовані. 22 вересня на трасі Київ-Чоп між селами Пилиповичі та Великий Молодьків в Новоград-Волинському районі на Житомирщині вантажний автомобіль влетів у припаркований пасажирський автобус. Дев'ять людей загинули. Ще 10 – зазнали травм.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін створив спецгрупу для розслідування великих аварій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути