понеділок, 17 серпня 2020 09:37

До підпалу авто може бути причетний Портнов - редакторка "Схем"
3

Головна редакторка програми журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях" Наталія Седлецька підозрює, що до підпалу автомобіля знімальної групи може бути причетний колишній голова Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

Своїми підозрами Седлецька поділилася на Facebook.

Наталія Седлецька пов'язує підпал авто з професійною журналістською діяльністю програми "Схеми: корупція в деталях"
Фото: facebook.com/natalie.sedletska
Наталія Седлецька пов'язує підпал авто з професійною журналістською діяльністю програми "Схеми: корупція в деталях"
Наталія Седлецька пов'язує підпал авто з професійною журналістською діяльністю програми "Схеми: корупція в деталях"

Зі слів свідків, перед займанням автомобіля був "хлопок". Автівку спершу заходилися гасити сусіди, потім приспіли пожежники. Однак, дуже швидко практично повністю вигоріла передня частина авто. Є дані, що це був навмисний підпал.

Як пише журналістка, при огляді авто на місці події слідчо-оперативна група звернула увагу на матеріал на передньому лівому колесі, схожий на залишки запалювальної суміші. Поліцейські взяли матеріал на експертизу, а також опитали сусідів та оформили заяву.

Протягом найближчих 24 годин у поліції мають кваліфікувати подію та внести відомості про неї до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст звинуватив поліцейських у бездіяльності

Наталія Седлецька однозначно впевнена, що підпал автівки пов'язаний з професійною журналістською діяльністю.

"З очевидних думок - десь рік тому Андрій Портнов опублікував усі персональні дані наших водіїв - їхні паспорти, номери авто, адреси проживання та погрожував редакції. У Нацполіції є навіть кримінальна справа з цього приводу, яка, втім, не рушить з місця. А у минулу п'ятницю Портнов вкотре опублікував ось таке: "маргинальное Радио Свобода - продолжаю комплекс учебно-воспитательных мер". Але навряд чи доводиться обмежуватись лише цією версією", - розмірковує Седлецька.

Вона підкреслила, що згоріле авто добре знають у широкому колі фігурантів матеріалів "Схем". По суті, машина була робочим інструментом, за допомогою якого знімальна група підготувала велику кількість журналістських розслідувань.

У ніч проти 17 серпня невідомі спалили автомобіль учасника знімальної групи "Схеми". Авто, на якому 4 роки журналісти їздили на зйомки, був припаркований біля будинку водія та оператора Сергія Мазура в місті Бровари Київської області.

Раніше, 8 серпня, журналіст "Схем" Михайло Ткач заявив, що виявив у себе вдома ознаки прослуховуючого пристрою. Згодом у поліції повідомили, що відкрили провадження за статтею "Порушення недоторканності приватного життя".

Зараз ви читаєте новину «До підпалу авто може бути причетний Портнов - редакторка "Схем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути