пʼятниця, 21 квітня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Ймовірність російських ударів залишається високою: Генштаб попередив українців

Ймовірність російських ударів залишається високою: Генштаб попередив українців
Російські загарбники продовжують обстрілювати українські населені пункти. Фото: slovoidilo.ua

Російські терористи протягом минулої доби завдали 23 авіаційних ударів по Україні. Зокрема, вночі проти 21 квітня ворог застосував близько 10 БпЛА типу Shahed-136. За попередніми даними, вісім дронів знищили українські захисники.

Росіяни також здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Внаслідок ворожих ударів є загиблі та поранені серед мирного населення. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака дронів: повідомляють про влучання на Полтавщині

Незмінною нині залишається ситуація га Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. За добу Росія обстріляла там дев'ять населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей. На Куп'янському напрямку минулої доби під ворожими обстрілами були п'ять населених пунктів Харківщини.

Загарбники хотіли покращити своє тактичне положення на Лиманському напрямку. Ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва. Під артилерійськими обстрілами були сім населених пунктів.

Тривають важкі бої за Бахмут. Окрім міста під ворожим вогнем були ще 13 навколишніх населених пунктів. На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Кам'янки, Первомайського та Невельського Донецької області, але успіху не мав. Загарбники обстріляли вісім міст і селищ.

Минулої доби українські захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар'їнки та Побєди Донецької області. Під російськими обстрілами там були райони шести населених пунктів.

На Шахтарському напрямку минулої доби загарбники обстріляли п'ять населених пунктів. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Протягом доби загарбники там обстріляли понад 40 населених пунктів.

Російські загарбники зазнають величезних втрат, але продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Минулої доби українські Сили оборони відбили на цих ділянках понад 60 атак противника. Про це у ранковому зведенні 21 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ймовірність російських ударів залишається високою: Генштаб попередив українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути