пʼятниця, 02 листопада 2012 01:44

Івано-Франківська міліція затримала в Київській області чотирьох зловмисників

Івано-Франківська міліція затримала в Київській області чотирьох зловмисників
Нині четверо співучасників злочину перебувають під вартою ФОТО: www.mukachevo.net

Оперативна група карного розшуку і бійці спецпідрозділу "Беркут" Управління МВС в Івано-Франківської області провели в Київській області операцію з одночасного затримання кількох осіб, причетних до зухвалого пограбування двох громадян і заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє в четвер Сектор зв'язків з громадськістю (ССО) УМВС в Івано-Франківській області, удосвіта 27 травня цього року на дорозі в Долинському районі група невідомих осіб на автомобілях з усіх боків заблокувала іномарку, яка рухалася у бік Закарпатській області. Представившись співробітниками міліції, невідомі повідомили, що проводять спеціальні заходи з підготовки до Євро-2012, насильно пересадили 30-літнього водія і 40-літнього пасажира іномарки в інший автомобіль і з'їхали з дороги в ліс. Полонених пристебнули наручниками до керма, а в їх іномарці провели ретельний обшук. Виявивши в ній півмільйона гривень, мільйон російських рублів і значну суму американських доларів, невідомі швидко втекли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині невідомі пограбували банкомат

На щастя полонені відбулися тільки матеріальними втратами.

Потерпілі виявилися особи, які займаються нелегальними валютними операціями, які перевозили готівку в Закарпатську область.

У ході проведення пошукових заходів, інформує ССО, міліції вдалося добути інформацію, яка дозволила запідозрити в скоєнні злочину ряд осіб жителів Києва, Київської та Львівської областей. В ході проведення обшуків і інших слідчих дій міліціонери вилучили речові докази, які вказують на безпосередню участь затриманих осіб у пограбуванні в Івано-Франківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Украли сім картин на десятки мільйонів євро

Як встановили правоохоронці, замовником зухвалого пограбування валютників виявився такий же нелегальний валютник, який програв на ігрових автоматах значну суму позичених коштів. Щоб повернути борг, у нього виникла ідея пограбувати "партнерів по бізнесу". Через посередника зловмисник поділився своїм планом з відвертими злочинцями, а потім передав їм інформацію, хто, коли і яким чином буде перевозити гроші в інший регіон. Далі злочинці спланували перехоплення валютників. Оскільки все пройшла вдало, зловмисники були впевнені, що цей злочин на віддаленій території надовго, якщо не назавжди залишиться нерозкритим. Насправді, все виявилося інакше.

Нині четверо співучасників злочину перебувають під вартою.

Порушено кримінальну справу за ч.5 ст.186 (пограбування, здійснене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 13 років.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківська міліція затримала в Київській області чотирьох зловмисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути