пʼятниця, 28 жовтня 2011 11:55

Іранський пілот примудрився посадити пасажирський літак без одного шасі

Іранський пілот примудрився посадити пасажирський літак без одного шасі

Іранські ЗМІ вшановують пілота-героя, який врятував 113 життів, зробивши майже неможливе - він примудрився посадити літак, який не зумів випустити переднє шасі. Величезний лайнер довелося садити, використовуючи тільки два інших колеса. Незважаючи на всю небезпеку ситуації, льотчик виявив дива майстерності і виконав посадку з ювелірною точністю. Ніхто з тих, хто знаходилися на борту і на землі людей не постраждав, повідомляє агентство Fars.

Інцидент стався з літаком Boeing-727 державної компанії IranAir, що летів з московського аеропорту "Шереметьєво", 18 жовтня. На борту лайнера знаходилися 94 пасажири і 19 членів екіпажу.

При заході на посадку в тегеранський аеропорт імені імама Хомейні у лайнера не вийшла стійка переднього шасі. Льотчики вирішили піти на запасний аеродром "Мехрабат", де екстрені служби вже підготувалися до найгіршого.

Однак пілот Хушанг Шахбазов зумів благополучно посадив літак, утримуючи рівновагу всього на двох колесах, що дозволило уникнути зіткнення із землею. Якщо б це сталося, лайнер би неминуче загорівся і всі, хто знаходилися в ньому, загинули. Однак завдяки майстерності хороброго пілота ніхто з пасажирів не отримав ні подряпини.

Варто зазначити, що така небезпечна для життя людей ситуація частково змогла скластися, як не дивно, з вини міжнародного співтовариства, а точніше США. Справа в тому, що санкції, введені цією країною проти Ірану, не дозволяють йому купувати запчастини для Boeing. У результаті авіапарк застаріває, а літаки приходять в непридатність, що час від часу призводить до різних інцидентів.


Зараз ви читаєте новину «Іранський пілот примудрився посадити пасажирський літак без одного шасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути