середа, 21 червня 2023 06:19

Хочуть уникнути паніки: аналітики пояснили реакцію Міноборони РФ на український контрнаступ

Хочуть уникнути паніки: аналітики пояснили реакцію Міноборони РФ на український контрнаступ
Українські війська продовжують контрнаступальні дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російське Міністерство оборони врахувало уроки минулих помилок під час контрнаступу ЗСУ у Харківській та Херсонській областях. Тоді в російському інформпросторі була паніка.

Тепер відомство країни-агресора реагує на операції українських сил із певною "риторичною зв'язністю". Про це йдеться у новому повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

20 червня українські війська вели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту. Як повідомляли в Генштабі ЗСУ, українські бійці продовжували наступальні дії на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області.

У Міноборони РФ заявили, що частини Східного угруповання військ нібито відбили чотири штурми ЗСУ в районі Оріхова Запорізької області та на заході Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ продовжують просуватися – оновлені карти боїв

У Міноборони РФ продовжують реагувати на українські контрнаступальні операції "з відносно високим ступенем риторичної зв'язності". Так, російський міністр Сергій Шойгу виступив 20 червня на Колегії Міноборони РФ і почав свій виступ з обговорення українських контрнаступальних операцій на заході Донецької та Запорізької областей.

Шойгу стверджував, що контрнаступ нібито розпочався 4 червня. Він також заявив, що відтоді українські війська здійснили 263 атаки на російські позиції, проте заперечував, що ЗСУ досягли успіхів, всупереч загальнодоступним геолокаційним свідченням українських наступів.

В Інституті вивчення війни звертають увагу, що той факт, що Шойгу підійшов до контрнаступу "в такій публічній і відносно спокійній манері", навіть зберігаючи типове для Міноборони РФ заперечення успіхів ЗСУ, є помітним наслідком нездатності російського міністерства підготувати єдину відповідь на минулі контрнаступи Сил оборони України.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 20 червня становлять 221 460 окупантів.

За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 1010 російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть уникнути паніки: аналітики пояснили реакцію Міноборони РФ на український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути