вівторок, 21 червня 2011 09:51

Хмельницькі лікарі не знають як лікувати чоловіка, котрого вкусила змія

Хмельницькі лікарі не знають як лікувати чоловіка, котрого вкусила змія

Вранці 19 серпня Сергія Фроленка під час рибалки на річці Південний Буг у Хмельницькому вкусила отруйна змія. Чоловік за медичною допомогою вирішив не звертатися. Наступного ранку потерпілий потрапив до реанімації.

Сергій лежить у реанімаційному відділі під крапельницею.

"Та до мене рано прийшов друг Валєра, - розповів Сергій Фроленко. – Вирішили піти на рибалку. А я з дитинства не люблю ловити тими батогами. Тільки руками. Ну, ще сітями можу. Пішли на Південний Буг, неподалік від цукрового заводу".

Тут Південний Буг протікає повз мікрорайону Гречани. На це місце часто ходять відпочивати цілими сім'ями.

"Там берег такий пологий, - розповів Сергій Фроленко. – Поріс корінням, водою ям понавимивало. Там що хочеш може ховатися. Я тільки заліз під берег. А там більше намулу ніж води. Під кущем упіймав 2-3 плотвички. Тільки піднявся, щоб викинути на беріг, аж тут удар в ногу. Удар був таким, ніби з лука поцілили в ногу. Я ледь вибрався".

Укус прийшовся у внутрішню частину правого стегна. Про що свідчили дві невеличкі ранки.

"Воно трохи попекло та перестало, - каже Сергій Фроленко. – Я зрозумів, що вкусила змія, але воно не боліло, я себе почував добре. То в лікарню йти не збирався. Ми ще до вечора рибу ловили. Може б лишилися на ніч, та нас трохи дощик налякав".

Чоловік прийшов додому. Ліг спати.

"А на ранок маю радість. Нога спухла, мене то в жар то в холод кидає. В очах темніє. Викликав "швидку". Ох як свербить, - розповів Сергій Фроленко.

Потерпілий поступив у задовільному стані. Після кількох годин реанімаційних заходів його самопочуття не покращилося. Як на отруту відреагує організм людини, лікарі достеменно сказати не можуть. В обласних медичних закладах, немає сироватки від зміїних укусів. Лікування проводиться симптоматично.

Натомість Сергій Фроленко налаштований оптимістично.

"Якби зловив ту змію, задушив би голими руками. Пішла б вона в мене на шнурки. А руками як ловив, так і буду ловити", - зазначив Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Хмельницькі лікарі не знають як лікувати чоловіка, котрого вкусила змія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути