Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2019 20:07

Ґвалтівника-вбивцю 65-річної жінки шукали 11 років

Ґвалтівника-вбивцю 65-річної жінки шукали 11 років
У Чернівецькій області розкрили зґвалтування із вбивством 11-річної давнини. Фото - volodymyrets.city

У Чернівецькій області затримали чоловіка, який зґвалтував і вбив 65-річну жінку в одному із сіл Сокирянського району.

Злочин стався у квітні 2008-го року. На той момент затриманому було 22 роки, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"На тілі потерпілої поліцейські виявили численні синці та садна, а також колото-різані поранення в області шиї. Перед убивством пенсіонерку зґвалтували. За результатами проведених слідчих дій одразу встановити особу злочинця не вдалося. Під час розтину тіла загиблої виявлено чужорідні для неї біологічні сліди, залишені злочинцем під час зґвалтування. Згодом, завдяки якісно проведеній судовій молекулярно-генетичній експертизі, ДНК-профіль цих біологічних слідів було встановлено", - розповіли поліцейські.

Упродовж 11-ти років слідчі та оперативники встановлювали особу злочинця, проводячи значну кількість слідчих дій і судових експертиз. Зокрема, перевіряли коло визначених осіб на причетність до вчинення злочину та поступово це коло розширювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивцю викладачки шукали понад 2 роки

Торік до переліку осіб потрапив і один з односельців загиблої. У 2008 році він проживав неподалік від її будинку, а згодом одружився та переїхав до іншої області.

"У нього відібрали біологічні зразки. Виділений з них ДНК-профіль збігся із тим, який виявили під час розтину жертви. Щоб переконатися у правильності зроблених висновків, проведено повторні експертні дослідження, які підтвердили точність попередніх. Пізніше слідчі встановили перебіг подій у день злочину. Чоловік був п'яний. Прийшов вночі до потерпілої, напав на неї з кулаками і проти її волі вступив у статеві зносини. Одразу після цього зловмисник наніс пенсіонерці тяжкі тілесні ушкодження. Внаслідок отриманих травм вона втратила велику кількість крові та померла", - додали поліцейські.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування. Затриманому загрожує довічне ув'язнення.

У Сумах поліцейські розкрили вбивство 23-річної давнини. Тоді у під'їзді власного будинку пострілом у груди застрелили місцевого жителя. Підозрюваний — 52-річний раніше неодноразово судимий знайомий убитого. Він пішов на злочин, щоб не повертати гроші, узяти в борг.

Зараз ви читаєте новину «Ґвалтівника-вбивцю 65-річної жінки шукали 11 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути