Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 18:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині

Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині
Збройні сили України закріплюються на звільнених територіях Херсонської області. Фото: Reuters

Збройні сили України закріплюються на звільнених територіях Херсонської області.

Також командування ЗСУ має плани з просування, але поки що інформація про реалізацію цієї частини військової операції абсолютно таємна. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суровікін заявив про "непрості рішення" щодо Херсону. Зрадник Сальдо оголосив "організовану" евакуацію

"Ми продовжуємо закріплюватися на територіях, які вже звільнено. Є плани з просування, але поки що інформація про реалізацію цієї частини військової операції абсолютно таємна. Ворог продовжує дистанційну контрбатарейну протидію, обстріли на далеких відстанях та застосування авіаційних ударів", – сказала Гуменюк.

За інформацією Гуменюк, цієї ночі окупанти намагалися відпрацювати по позиціях ЗСУ гелікоптерами Мі-8, а на ранок українські захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52.

"У звільнених населених пунктах бачимо руйнування від 40 до 80 відсотків будівель. Дуже багато площ заміновано ворогом при відступі. Тому дуже важливо, щоб люди не поспішали повертатися у деокуповані населені пункти, а дали можливість завершити стабілізаційні заходи", – наголосила начальниця пресцентру.

Вона також закликала перебувати на зв'язку з місцевими адміністраціями, щоб знати чи є газ, електроживлення, водопостачання.

Прокоментувала Гуменюк і заяви гауляйтерів Херсонщини щодо евакуації.

"Вони намагаються прикриватися місцевим населенням як "живим щитом". Це стала тактика цієї окупаційної влади. Так вони робили на півночі країни і на сході, а зараз намагаються використати її тут. По школах і через дитячі заклади розіслані повідомлення про те, що треба евакуювати дітей в першу чергу, щоб за ними прямували батьки", – пояснила вона.

За її словами, це таке намагання створити штучно депортацію населення для того, щоб потім застосовувати свої наративи про нібито "обстріли ЗСУ".

Вона підкреслила, що ЗСУ на відміну від РФ не знищують об'єкти інфраструктури, не знищують будівлі з місцевими жителями. Українська артилерія працює точно і тільки по ворожих позиціях.

Українська війська ведуть наступальні операції на кількох напрямках у південних та східних областях.

Росіяни атакують під Донецьком, повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

У Херсонській області ЗСУ проводять наступальні дії з боку Миколаєва, біля Снігурівки та вздовж правого берега Дніпра. Також українські бійці намагаються просуватися по лінії річки Оскіл у бік Сватового та Кремінної.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути