Ексклюзиви
неділя, 24 січня 2021 09:15

Грав і міняв свідчення: невідоме досі зі справи про вбивство Дарини Лук'яненко

Грав і міняв свідчення: невідоме досі зі справи про вбивство Дарини Лук'яненко
Миколу Тарасова з Іванівки на Одещині засудили до 15 років в'язниці за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Фото: pushkinska.net

24-річний Микола Тарасов з Іванівки на Одещині отримав 15 років за ґратами за вбивство односелиці 11-річної Дарини Лук'яненко. Справу почали слухати в грудні 2019-го. Судовий процес був закритим. Весь цей час єдиний підозрюваний Тарасов грав на публіку й міняв свідчення.

У нього змінилося 4 адвокати, надані безкоштовною правовою допомогою. Останній з них просив у заключній промові пробачення у батьків Дарини, що виконує свою роботу. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів адвокат Лук'яненків Рубен Степанян.

"Вся тактика Тарасова – це гра. Він так поводився протягом усього процесу. Спочатку заявив, що не винен. Що його змусили зізнатися. Ці свідчення перевіряли слідчі ДБР і вони не підтвердилися. Потім провину визнав частково. Розповідав, як заманив дівчинку, як примусив її роздягтися, як сам з неї знімав одяг. Мовляв, хотів підстроїти все так, що це зробив його батько. Він ображав його не раз, у тому числі привселюдно. Так вирішив відомстити", - розповів Рубен Еуардович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дитину кинули в лайно і це - не наруга" - адвокат відреагував на вирок убивці Дарини Лук'яненко

Ще одна версія Тарасова – що обоє батьків знали про злочин. Мати допомагала змивати кров у будинку. А батько – ховати труп. Але й це не було доведено.

Що стосується покарання, адвокат і рідні Дарини переконані, що суддя побоявся взяти на себе відповідальність за справедливий вирок.

"Тарасов вчинив 4 найважчі злочини. Більш страшних злочинів не існує. І суддя виправдовує його за статтею "наруга над трупом". Суддя бачить психотип цього нелюда. І суддя дає можливість йому знову вийти на свободу і скоювати злочини. Він же вбивство Дарини з комп'ютерної гри в реальність переніс. І у в'язницю йому передадуть комп'ютер, знову різатися буде. І знову буде вбивати", - каже Степанян.

Додав, що порізана шия в суді перед журналістами – то частина показового шоу.

"Таке враження, що він царапав шию відрощеним нігтем. Нічого гострого в нього не знайшли. А після вироку цей негідник ще й перепалку з сестрою Даринки влаштував, Мариною. Мовляв, бач, 15 дали. А якби найняв адвокатів – то і того б не отримав. Це свідчить лише про те, що він нічого не визнав, не розкається і не збирається виправлятися", - розповів адвокат.

Уже завтра, 25 січня, адвокат із родиною буде готувати документи для подачі апеляції.

19 червня 2019-го в Іванівці на Одещині знайшли вбитою 11-річну Дарину Лук'яненко. Її шукали 6 діб після того, як пішла на танцювальний гурток у школу і зникла. Тіло виявили у вигрібній ямі туалету у дворі підприємців Тарасових. Єдиний підозрюваний - молодший син підприємців Микола. Зізнався: злочин планував. Хотів дівчину зґвалтувати. Тому заманив у двір і накинувся. Дарина пручалася, Тарасов душив її, доки не знепритомніла. Зґвалтувати не зміг "через фізичну неспроможність" - написано в протоколі допиту. Вирішив убити дівчину. Перерізав їй сонну артерію. Щоб кров не розбризкувалася, одягнув на голову пакет. А тоді, щоб приховати сліди злочину, прив'язав каміння до ніг і кинув тіло в яму.

Зараз ви читаєте новину «Грав і міняв свідчення: невідоме досі зі справи про вбивство Дарини Лук'яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути