четвер, 19 грудня 2019 10:39

Горе-матері, яка заморила дітей голодом, скасували вирок

Київський апеляційний суд скасував вирок жінці, яку засудили до 8 років ув'язнення за те, що заморила голодом свого сина.

Засідання проходило у відкритому режимі. Але підсудна з журналістами спілкуватися відмовилася, повідомляє "ТСН".

Адвокати Владислави Трохимчук просили змінити вирок суду і відпустити підсудну. Бо з 8 присуджених років, 5 вона вже відбула, бо з грудня 2016-го вона перебувала в СІЗО. Цей термін за законом Савченко вважається день за два.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка зачинила в квартирі 3-х малюків і зникла

"Прошу змінити вирок суду та призначити покарання м'якше терміном до п'яти років і десяти місяців. Звільнити з залу суду в зв'язку з фактичним відбуттям терміну покарання", - заявили правозахисники.

Під час засідання суду також нагадали, що жінку оглядав психолог, який підтвердив, що поведінка Трохимчук була активною, послідовною і цілеспрямованою.

Столична прокуратура оскаржила вирок в апеляційному порядку. Справу направили на новий судовий розгляд, але в іншому складі суду.

Після наради судді все ж задовольнили апеляцію прокуратури. Зокрема, за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора Київський апеляційний суд скасував вирок Голосіївського райсуду столиці. Крім того, на цьому ж засіданні суд продовжив обвинуваченій запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 16 лютого 2020 року.

Автор: скріншот
  Справу перекваліфікували на залишення у небезпеці
Справу перекваліфікували на залишення у небезпеці

В грудні 2016-го жінка на 11 днів закрила у квартирі двох своїх дітей. Однорічний син помер від голоду. Дівчину змогли врятувати. За матеріалами справи, вона закрила їх у дальній кімнаті орендованої квартири, а двері підперла стільцем. Потім взяла новонароджену дитину й поїхала на квартиру до коханця. Діти кричали і плакали, їли шпалери і свої екскременти.

У серпні Трохимчук присудили 8 років позбавлення волі, а сьогодні адвокати просили, щоб її випустили. Разом з тим, адвокати Трохимчук стверджують, що жінка дітей в кімнаті не закривала, вони вільно ходили квартирою. Їх начебто чули і сусіди.

Зараз ви читаєте новину «Горе-матері, яка заморила дітей голодом, скасували вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути