понеділок, 10 лютого 2020 12:00

Голові райдержадміністрації підклали гранату в машину

Голові райдержадміністрації підклали гранату в машину
Предмет, схожий на гранату Ф-1, виявили на колесі службового авто Віктора Колоса. Фото: pl.npu.gov.ua

Ранком 9 лютого в селищі Котельва на Полтавщині чиновник виявив гранату на колесі службового авто, припаркованого поруч із будинком.

Про це Gazeta.ua розповів голова Котелевської РДА Віктор Колос.

Виявили гранату під колесом службового "Ланоса" випадкові перехожі у неділю близько 8:00.

"Ранком люди їхали на базар і побачили гранату. Повідомили мені. Я одразу викликав поліцію, добре, що швидко приїхала" - розповів Колос.

Він пов'язує цей факт із професійною діяльністю. Відкритих погроз не отримував, однак знає, що не всі були задоволені його роботою на посаді голови райдержадміністрації. Не відкидає можливість, що це або попередження, або просто хуліганство чи невдалий жарт. Сподівається, що правоохоронці розберуться і знайдуть того, хто підклав предмет під автівку.

Як повідомили в пресслужбі ГУ Національної поліції в Полтавській області, під колесом автомобіля виявили предмет, схожий на гранату Ф-1 та артилерійський боєприпас часів Другої світової війни. Надалі спеціалісти вибухотехнічної служби встановили, що граната і боєприпас не містять вибухонебезпечних речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки підірвалися на гранаті в автомобілі - один вижив

За даним фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Подію кваліфікують як хуліганство, вчинене з використанням заздалегідь заготовленого предмета для нанесення ушкоджень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

У Білій Церкві на Київщині 21-річний чоловік скалічився в результаті вибуху гранати. Лікарів запевнив, що травма руки від вибуху петарди. Але слідчі з'ясували справжню причину

Зараз ви читаєте новину «Голові райдержадміністрації підклали гранату в машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути