Ексклюзиви
понеділок, 07 березня 2011 12:32

Голова Пентагону прилетів до Афганістану просити вибачення за вбивство дітей

Голова Пентагону прилетів до Афганістану просити вибачення за вбивство дітей

Міністр оборони США Роберт Гейтс прибув з неоголошеним візитом до Афганістану. Це відбулося на тлі погіршення відносин між двома країнами через загибель мирного населення з вини військових НАТО. Минулого тижня в результаті авіаудару НАТО, спочатку спрямованого проти бойовиків, загинули 9 афганських дітей.

Інцидент стався після ракетного обстрілу бойовиками військової бази Blessing. Військові неточно визначили район, звідки вівся вогонь по базі. В результаті удару з повітря ракети вразили не бойовиків, а дітей, які збирали хмиз в ущелину Дара-е Піч. У результаті дев'ять хлопчиків у віці від 8 до 12 років загинули, ще одна дитину було поранено.

Гейтс проведе переговори з афганським президентом Хамідом Карзаєм, який напередодні вкрай жорстко висловився щодо американських військових через вбивство ними мирних жителів. Заплановано зустрічі Гейтса з представниками афганських силових відомств.

З 18 лютого по 1 березня цього року американські військові знищили в східній афганській провінції Кунар 74 мирних жителя, більше 40 з яких становили діти.

Головнокомандувач контингентами НАТО і ISAF в Афганістані генерал Девід Петреус попросив вибачення у членів афганського уряду, народу Афганістану, членів сімей загиблих через авіаобстріл дітей і особисто у президента Хаміда Карзая, однак той заявив, що вибачень не приймає.

За словами афганського президента, жалю через вбивство дев'ятьох хлопчиків недостатньо.

"Ми не можемо більше вважати допустимими втрати серед мирного населення Афганістані", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Голова Пентагону прилетів до Афганістану просити вибачення за вбивство дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути