неділя, 23 квітня 2023 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Годжес пояснив важливість звільнення Криму

Годжес пояснив важливість звільнення Криму
Метою майбутнього контрнаступу Збройних сил України має бути ізоляція Кримського півострова, заявив генерал-лейтенант США у відставці, колишній командувач армією США в Європі Бен Годжес. Фото: Getty Images

Метою майбутнього контрнаступу Збройних сил України має бути ізоляція Кримського півострова, адже він стане вирішальним полем бою у цій війні.

Коли Крим буде звільнено – слідом піде Донбас. Таку думку в інтервʼю Radio NV висловив генерал-лейтенант США у відставці, колишній командувач армією США в Європі Бен Годжес.

"Подальший наступ ЗСУ не має звільнити, наприклад, Донбас. Це не буде його метою. Задача – це забезпечення умов для звільнення Криму. А ось коли Крим буде звільнено – Донбас піде слідом. Ключ – це Крим!", – стверджує американський генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк анонсувала сезон "бавовни" у Криму

Годжес зазначив, що така операція, насамперед, має бути рішенням Генштабу ЗСУ та президента Володимира Зеленського.

"Я не уявляю такого сценарію, за якого б Україна почувала себе у безпеці, відновлювала свою економіку, а Росія в цей час і далі б перебувала у Криму", – наголосив він.

Годжес додав, що Росія, "маючи в руках" Крим, надалі продовжуватиме блокування Азовського моря, перешкоджатиме торгівлі на всьому узбережжі Чорного моря.

"Подивіться на карту і ви зрозумієте, що Крим – це як встромлений у живіт України кинджал. Допоки Росія зі своїми військами та авіацією перебуває на ньому, він таким і залишатиметься. Тому без деокупації Криму буде дуже складно відновити економіку. Саме тому я вважаю, що метою має бути саме звільнення півострова", – сказав військовий.

Американський генерал наголосив, що "ті, хто чинять тиск на Україну, закликаючи поступитися Росії Кримом, є або наївними, або не вміють читати карту".

У тимчасово окупованому Криму вранці 22 квітня чули звуки вибухів.

Місцеві Telegram-канали повідомляли, що гучно було у Ленінському районі. Писали про нібито збиття "ворожого об′єкта" над Азовським морем.

Пізніше окупаційна влада заявила, що на півострові спрацювала система протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Годжес пояснив важливість звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути