неділя, 04 грудня 2016 11:29

Геращенко розповів, чому поліцейські перестріляли один одного

Геращенко розповів, чому поліцейські перестріляли один одного

Стали відомі подробиці перестрілки правоохоронців у селі Княжичі на Київщині, під час якої загинуло 5 осіб. Про це написав у Facebook радник голови МВС Антон Геращенко.

"Карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників, яка системно грабувала будинки киян і жителів Київської області. У цю ніч співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що чергове пограбування може статися в селищі Княжичі. Туди виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділ КОРД", - пише Геращенко.

За його словами, на одній з вулиць селища Княжичі в приватному будинку були розміщені поліцейські розвідники, завдання яких було стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів.

"Планувалося класичне затримання банди грабіжників в той момент, коли вони спробують розпочати здійснення злочинного задуму. Однак трагічний ланцюг випадковостей завадив цьому здійснитися. В цей час в сусідньому будинку в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація. На місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських розвідників. Група захоплення, судячи з усього, вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили, і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських розвідників", - розповідає Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вибуху без опалення залишилися школа та дитячий садок

Між співробітниками ДСО та групою захоплення сталася перестрілка, що тривала кілька секунд і забрала п'ять життів.

Загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив до групи захоплення.

"Слідчі прокуратури вже працюють на місці трагедії і будуть посекундно відновлювати всі деталі того, що сталося і встановлювати причини того, як і чому все це стало можливим", - написав радник голови МВС.

Також Геращенко повідомив, що троє підозрюваних у розбої, яких готувалися зловити "на гарячому", почувши перестрілку, відмовилися від свого плану по грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 в сторону Києва, де були затримані оперативниками.

"У них вилучено вогнепальну зброю. Вони затримані і їм будуть пред'явлені звинувачення в скоєні пограбування", - пише Геращенко.

У селі Княжичі, поруч з містом Бровари на Київщині, сталася перестрілка між співробітниками правоохоронних органів. П'ятеро людей загинуло.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко розповів, чому поліцейські перестріляли один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути