неділя, 25 грудня 2022 07:43

Генштаб розповів про ситуацію в області, де окупанти чекають наступу ЗСУ

Генштаб розповів про ситуацію в області, де окупанти чекають наступу ЗСУ
Російські військові називають 25 грудня – ймовірною датою наступу ЗСУ по всій лінії зіткнення, за даними ЗМІ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують посилювати режимно-адміністративні заходи на тимчасово захоплених територіях Запорізької області.

У Василівці окупанти запровадили комендантську годину з 28 грудня до 4 січня 2023. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України 25 грудня у ранковому зведенні.

Щоб працівники екстрених служб могли пересуватися містом, їм видають спеціальні перепустки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарні новини з фронту: ЗСУ добряче підсмажили окупантів на Запоріжжі

"Іншим місцевим жителям заборонено залишати житло й переміщуватися по населеному пункту", – додали у зведені.

Російські військові називають 25 грудня імовірною датою наступу ЗСУ на всій лінії зіткнення від Василівки Запорізької області до Вугледара Донецької області, за даними ЗМІ.

Мешканцям тимчасово окупованих районів Запоріжжя росіяни заборонили виходити з будинків і "погрожують розстрілом" порушникам комендантської години.

16 жовтня мер захопленого Мелітополя Іван Федоров повідомив заявив, що українські військові готують Запорізьку область до повного звільнення від окупантів. За його словами, протягом кількох останніх днів росіяни на окупованій території області зазнали значних втрат.

18 грудня Федоров повідомив, що загарбники розставляють у центрі міста бетонні конуси. Він припустив, що окупанти готуються до вуличних боїв.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати відстань у 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів про ситуацію в області, де окупанти чекають наступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути