Ексклюзиви
понеділок, 18 березня 2024 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту

Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту
Українські захисники відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські загарбники активно намагалися прорвати українську оборону в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області.

Ворог також атакував на захід від Авдіївки та на інших напрямках фронту. Про це вранці 18 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом доби на фронті відбулося 72 бойових зіткнення. Ворог завдав 14 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Авіаційних ударів зазнали 15 населених пунктів. Під артилерійським вогнем противника були близько 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи продовжують знищення прикордоння Сумщини: є загиблі

На Куп'янському напрямку ворог здійснив два безуспішних штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито три атаки противника в районі населеного пункту Роздолівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону ЗСУ.

На Бахмутському напрямку українські військові відбили вісім атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбито 13 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Орлівка, Олександропіль та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де загарбники за підтримки авіації 36 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог сім разів атакував позиції ЗСУ в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено три штурми позицій українських військ.

"Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

За добу авіація Сил оборони завдала ударів по шістьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по трьох районах зосередження особового складу ворога.

Російські окупанти, ймовірно, захопили Тоненьке, що на захід від Авдіївки, та Невельське на південний захід від міста. Про це свідчать супутникові знімки, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 15 березня, показують, що російська бронетехнічна колона нещодавно просунулася на захід від Тоненького. А додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 16 березня, показують, що підрозділи російської 110-ї ОМСБр (так званої ДНР) просуваються до Невельського.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути