вівторок, 26 березня 2024 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про бої у чотирьох областях

Генштаб повідомив про бої у чотирьох областях
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом доби відбулося 50 бойових зіткнень.

Російські окупаційні війська атакували у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили вісім атак ворога у районах Білогорівки Луганської області, Тернів, Ямполівки і північніше Веселого на Донеччині, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку відбили п'ять атак у районі Іванівського, Богданівки, Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбили сім атак у районах Бердичів, Семенівки і Первомайського на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія надасть новий пакет допомоги Україні

На Новопавлівському напрямку Сили оборони стримують ворога у районі Новомихайлівки, де ворог, за підтримки авіації, 21 раз намагався прорвати оборону наших військ.

Оріхівський: ворог, за підтримки авіації, чотири рази атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області, Роботиного і північно-західніше Вербового на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку росіяни провалили три атаки на позиції наших військ у районі Кринків Херсонської області.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по двох пунктах управління і вісьмох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по засобу протиповітряної оборони, артилерійському засобу і складу боєприпасів росіян.

Ворог завдав чотири ракетних і 52 авіаудари, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.

За 761 день Сили оборони України знищили 13 207 броньованих машин росіян, 6893 танків, 347 літаків, 325 гелікоптерів, 26 кораблів і катерів і підводних човен окупантів.

Минулого тижня українські воїни завдали удару по десантних кораблях окупантів - "Ямал" та "Азов". Також вдарили по центру зв'язку та декількох об'єктах інфраструктури Чорноморського флоту окупантів у Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про бої у чотирьох областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути