субота, 11 травня 2024 01:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб оновив інформацію про бої на Харківщині

Генштаб оновив інформацію про бої на Харківщині
Бої на Харківщині тривають! Фото: eastnews.ua

На Харківщині йдуть оборонні бої за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Це населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в сірій зоні.

Продовжуються контрударні заходи у напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ пізно ввечері 10 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть відтіснити Сили оборони на 10 км від кордону на Півночі - карта

"На даний час на Харківщині тривають оборонні бої проти спроб російських окупантів вести наступальні дії та просуватись в глибину території нашої держави. Ворог застосовує піхоту та техніку", йдеться у повідомленні.

Сили оборони України діють на підготовлених оборонних рубежах. Здійснюється вогневе ураження із завданням зірвати ворожий наступ та знищити окупанта, який вклинився в нашу оборону. Рішення на посилення наших бойових підрозділів будуть реалізовані.

На світанку 10 травня російські військові активізувалися на Харківському напрямку - розпочали розвідку боєм за підтримки кількох одиниць техніки та посилили обстріли насамперед міста Вовчанськ.

Ворогу не вдалося прорвати лінії оборони захисників. За словами голови ОВА, Сили оборони не втратили жодного метра території. Але у прикордонні, куди були відправлені додаткові підрозділи ЗСУ, розпочалася евакуація.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб оновив інформацію про бої на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути