четвер, 16 березня 2023 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з фронту і попередив про загрозу

Генштаб повідомив останні новини з фронту і попередив про загрозу
Сили оборони України відбивають численні атаки ворога на сході. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 15 березня, російські окупанти завдали трьох ракетних ударів, зокрема, по об'єкту цивільної інфраструктури Харкова.

Також ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 16 березня.

"Високою залишається вірогідність подальших ворожих ударів по всій території України", – попередили в Генштабі.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Куп'янському та Лиманському напрямки

Противник вів безуспішні наступальні дії у районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп'янськ, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Сіверськ, Спірне та Федорівка на Донеччині.

Бахмутський

Ворог не полишає спроб штурмувати місто Бахмут. Українські Сили оборони відбили численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

Ворожих обстрілів зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення. Серед них - Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Предтечине, Олександро-Шульгине, Курдюмівка, Озарянівка, Дачне та Шуми Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої в районі Бахмута: українські воїни розбили російську піхоту

Авдіївський, Мар'їнський та Шахтарський

Ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Кам'янка, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Невельське, Мар'їнка та Вугледар.

"На зазначеній ділянці фронту минулої доби найбільше атак зафіксували в районі Мар'їнки – 12. Усі вони відбиті нашими захисниками", – йдеться у зведенні.

Ворожих обстрілів зазнали райони, зокрема, Новокалинового, Кам'янки, Ласточкиного, Авдіївки, Тоненького, Георгіївки, Невельського, Побєди, Вугледара, Времівіки та Великої Новосілки Донецької області.

Запорізький та Херсонський

Противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення. Зокрема, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Єгорівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам'янське Запорізької області; Марганець – Дніпропетровської; Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Формування наступальних угруповань не виявили.

"На полігонах Республіки Білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах", – додали в Генштабі.

Протягом доби ворог обстріляв райони населених пунктів Хрінівка, Тимоновичі, Берилівка Чернігівської області. Також Єліне, Старікове, Атинське, Волфине, Степне, Кіндратівка, Покровка та Грабовське Сумської області та Леміщине, Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне Харківської області.

15 березня авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, повідомив Генштаб ЗСУ.

Російські загарбники не відмовляються від намірів окупувати Україну. Ворог намагається атакувати, не рахуючись із втратами. Нині основні зусилля росіяни зосереджують на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби ворог здійснив там понад 75 атак, кажуть в ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з фронту і попередив про загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути