вівторок, 01 жовтня 2024 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав чотири напрямки, де найбільше бойових зіткнень

Генштаб назвав чотири напрямки, де найбільше бойових зіткнень
Українські війська контролюють ситуацію і виснажують ворога, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні на фронті відбулося 74 бойових зіткнень.

Наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі і руйнують плани росіян. Російські окупанти активно діють на Покровському, Курахівському, Куп'янському і Лиманському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Покровському напрямку 14 разів розпочиналися зіткнення різної інтенсивності. Тривають бої у районах Лисівки і Селідового. Авіація російських окупантів протягом дня вдарила вдарила керованими авіабомбами по Чунишиному.

На Курахівському напрямку поблизу Цукуриного, Гірника, Георгіївки, Костянтинівки і Катеринівки протягом дня відбулось 17 бойових зіткнень, тривають п'ять ворожих атак.

На Куп'янському напрямку ворог протягом дня намагається просунутися до наших позицій у районах десяти населених пунктів.

Дев'ять ворожих атак тривають неподалік Синьківки, Новоосинового, Курелівки, Новоселівки, Колесниківки і Стельмахівки. Загалом на напрямку зафіксовано 17 боєзіткнень.

Агресор збільшив кількість атак до десяти на Лиманському напрямку, атакував поблизу Греківки, Невського, Новосадового і у Серебрянському лісі. Тривають три боєзіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден скликає світових лідерів на 25-й Рамштайн

Російські терористи завдали авіаударів по прикордонних районах Сумської і Харківської областей, також ворог обстріляв із артилерії низку населених пунктів у двох областях.

Російські авіація завдала 10 ударів, застосувавши 12 КАБів, по Курській області РФ.

На Харківському напрямку - дві ворожі атаки у районах Вовчанська і Стариці. Тривають бої. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку наші захисники відбивають атаки окупантів біля Часового Яру і Григорівки. Українські воїни відбили ворожий наступ в напрямку Ступочок.

На Торецькому напрямку відбулося сім штурмів у районах Торецька і Щербинівки, де зараз ворог здійснює два штурми.

На Времівському напрямку ворожа авіація завдала п'ять ударів у районах Богоявленки, Темирівки, Новодарівки та Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулось три безуспішних для окупантів бойових зіткнення у районі Малих Щербаків та Новоданилівки. Ворог завдав ударів КАБами по Запоріжжю.

Українські війська контролюють ситуацію і виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення та у тилу, повідомив Генштаб.

"Приєднуйтеся до Сил оборони. Переможемо. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб ЗСУ.

Вчора на фронті було 189 боєзіткнень. На Покровському напрямку українські воїни зупинили 43 штурмових і наступальних дій агресора.

За 950 днів втрати російських окупаційних військ становили 654 430 осіб, 17 547 броньованих машин, 8883 танка, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав чотири напрямки, де найбільше бойових зіткнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути