субота, 04 лютого 2023 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Гауляйтери тимчасово окупованого Мелітополя отримали "по шапці" від Кремля: що накоїли

Гауляйтери тимчасово окупованого Мелітополя отримали "по шапці" від Кремля: що накоїли
Окупанти у Мелітополі перегнули палицю так, що отримали нею ж "по шапці" від кремлівського начальства. Фото: міська рада Мелітополя

Гауляйтери тимчасово окупованого Мелітополя так хотіли вислужитись перед кремлівським начальством з насадженням "русского мира", що взялися за пам'ятники і вулиці міста.

Зокрема, демонтували пам'ятник Тарасові Шевченку, але злякались народного осуду і виправдались переміщенням Кобзаря на інше місце. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер міста Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

"Окупанти у Мелітополі перегнули палицю так, що отримали нею ж "по шапці" від кремлівського начальства", – повідомив він.

Також за інформацією Федорова, гауляйтеры анонсували перейменування 86 вулиць, провулків і площі, названих на честь "укронацистів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія завалює Запоріжжя "гарматним м'ясом" – поранених вивозять вантажівками

"До "неугодных" віднесли кількох академіків, героїв Другої світової війни і князя Київської Русі. Їх замінили радянськими кривавими прислужниками", – повідомив мер.

Однак і тут поплічників Кремля спіткала невдача.

"Жителі настільки обурились, що попри повсюдний терор окупантів відкрито виказали осуд в соцмережах. Кремлівські начальники здивувались списку "укронацистів" і розлютились, адже перед осінніми псевдо виборами гауляйтери розгнівали народ. Зараз мелітопольські "царьки" звинувачують один одного і виправдовуються, що хотіли "тільки спитати думку жителів", – розповів Федоров.

Загарбники обмежують доступ до соціальної та гуманітарної допомоги на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Скоротився перелік отримувачів гуманітарної допомоги, а також суттєво зменшилася її кількість, повідомив 4 лютого мер Мелітополя Іван Федоров.

Тепер для отримання деяких видів фінансової допомоги окупанти вже вимагають паспорт Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Гауляйтери тимчасово окупованого Мелітополя отримали "по шапці" від Кремля: що накоїли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути