понеділок, 25 березня 2024 11:48

Спецтема: Війна Росії проти України

ФСБ спробувала влаштувати свого "крота" до Нацполіції
6

СБУ затримала «крота» ФСБ
Фото: СБУ
СБУ затримала «крота» ФСБ
СБУ затримала «крота» ФСБ
СБУ затримала «крота» ФСБ
СБУ затримала «крота» ФСБ

Кіберфахівці Служби безпеки зірвали спробу ФСБ завести свого агента до складу Сил оборони України.

На Київщині затримали зрадника, який за вказівкою окупантів намагався влаштуватися до Національної поліції, повідомила 25 березня пресслужба СБУ. Йому загрожує довічне ув'язнення.

"СБУ затримала крота ФСБ, який намагався влаштуватися до поліції, щоб шпигувати за Гвардією наступу та підрозділами ЗСУ. У разі успішного зарахування на службу, він мав збирати інформацію про підрозділи правоохоронного органу. Крім того він сподівався отримати більше можливостей для збору даних про особовий склад та переміщення військової техніки ЗСУ. Розвідінформація була потрібна рашистам для підготовки повітряних атак на об'єкти Сил оборони та планування бойових операцій", - сказано в повідомленні.

Щоб упевнитись у спроможності агента виконати завдання "крота", ФСБ дала йому тестове завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навідник "зливав" ворогу дані про танкові колони ЗСУ

Окупанти доручили своєму поплічнику розвідати на Київщині місця дислокації військових аеродромів та шпиталів, а також оборонних заводів. Разом з цим він мав зібрати для ФСБ максимум інформації про одну із механізованих бригад ЗСУ.

"Щоб зробите це, зрадник втемну використовував місцеву жительку, в якої орендував квартиру. Її син воював у складі цієї бригади та загинув на передовій. Російського агента затримали на фінальному етапі спецоперації. Він уже подав документи як кандидат на вступ до лав Національної поліції. Затриманим виявився мешканець Броварського району, якого в кінці 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. Його особу вже встановлено Службою безпеки", - звітує відомство.

Для виконання ворожих вказівок зрадник об'їжджав місцевість, де фіксував координати потрібних об'єктів, а потім передавав геолокації російському куратору.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру.

СБУ затримала сім'ю зрадників, які на замовлення ФСБ готували ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих під Києвом росіян. Вони зливали геолокації базування Сил оборони, зокрема військовослужбовців спеціальних операцій ЗСУ. Також зловмисники передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об'єктах

Зараз ви читаєте новину «ФСБ спробувала влаштувати свого "крота" до Нацполіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути