пʼятниця, 30 травня 2014 10:13

ФСБ Росії робить з затриманого в Криму режисера терориста з "Правого сектору"

ФСБ Росії робить з затриманого в Криму режисера терориста з "Правого сектору"
Фото: artsakhnews.am

ФСБ Росії повідомляє про затримання на території Республіки Крим членів диверсійно-терористичної групи "Правого сектора", члени якої підозрюються у підготовці диверсійно-терористичних актів у ряді міст півострова.

"Основною метою злочинної діяльності групи було вчинення диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта і Севастополь, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності залізничних мостів, ліній електропередачі", - наголошується в повідомленні ЦГЗ ФСБ Росії.

Слідчим управлінням ФСБ Росії розслідується кримінальна справа відносно О.Сенцова, С.Афанасьєва, А.Чірнія, А.Кольченко за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 (організація терористичного співтовариства і участь у ньому), ч. 3 ст. 222 (незаконний обіг зброї) КК РФ, "що здійснили у складі терористичного угрупування підготовку до вчинення терористичного акту - вибухів в ніч з 8 на 9 травня 2014 саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу "Вічного вогню" та пам'ятника В.І.Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації "Російська громада Криму" і представництва партії "Єдина Росія " в Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року".

ФСБ повідомляє, що "підозрювані дають свідчення про участь представників "Правого сектора" в організації терористичних актів на території Криму з метою дестабілізації суспільно-політичної ситації на півострові та здійснення впливу на прийняття рішення органами влади РФ про вихід Республіки Крим з її складу".

У ході обшуків за місцями проживання співучасників групи виявлено та вилучено: вибухові речовини, вогнепальну зброю, боєприпаси, каністри із запалювальною сумішшю, будівельні каски, подібні тим, які використовувалися при заворушеннях на "Майдані", респіратори, протигази, аерозольні балони з фарбою, націоналістична атрибутика.

О.Сенцов, О.Афанасьєв, А.Чірній і А.Ольченко передані під варту, найближчим часом їм буде пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочинів.

Нагадаємо, українського кінорежисера Олега Сенцова, затриманого 11 травня в Криму працівниками російської ФСБ, звинувачують в організації теракту. Пізніше стало відомо, що кінорежисер і ще один активіст Олександр Кольченко перебувають у слідчому ізоляторі в Москві.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ Росії робить з затриманого в Криму режисера терориста з "Правого сектору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути