пʼятниця, 16 серпня 2019 11:29

ФСБ незаконно арештовує українських рибалок в Азовському морі

ФСБ незаконно арештовує українських рибалок в Азовському морі
Рибалки були змушені визнати звинувачення проти себе. Фото: СБУ

ФСБ РФ чинить тиск на українських рибалок в акваторії Азовського моря.

"Російська спецслужба незаконно затримує українських громадян, а потім через погрози і шантаж домагається неправдивих свідчень про нібито браконьєрський вилов риби. Зокрема, 2018-го представники берегової охорони ФСБ РФ незаконно затримали двох українців, які на риболовецькому човні перебували в акваторії Азовського моря неподалік Бердянська", - повідомляє прес-служба СБУ.

На українському судні не виявили жодних засобів лову та риби. Українських громадян примусово доставили до міста Єйськ Краснодарського краю РФ.

Без присутності адвокатів, представників консульської установи чи інших уповноважених осіб співробітники ФСБ РФ допитали незаконно затриманих українців і вимагали підписати неправдиві свідчення про браконьєрський вилов. Українці відмовились підписувати такі зізнання. Росіяни вдалися до погроз інкримінувати їм диверсійну і шпигунську діяльність проти РФ, яка передбачає позбавлення волі терміном на 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський міст спричинив масовий мор медуз: у мережі опублікували докази

"Українські громадяни змушені були дати неправдиві свідчення. Щодо них розпочали кримінальну справу щодо незаконного рибного промислу. Українці перебували у різних місцях позбавлення волі на території РФ. Після звільнення на них наклали штраф і конфісковали у дохід країни-агресора катер та інше особисте майно", - йдеться в повідомленні.

У СБУ наголошують, що така діяльність російських спецслужб є порушенням міжнародного права і має системний характер. У російських ЗМІ намагаються підірвати імідж України перед міжнародною спільнотою як держави, що шкодить фауні Азовського моря.

Жителі Криму скаржаться на погану якість води та засолення ґрунту. Люди тікають на материкову частину України або в Росію. Воду в населених пунктах дають погодинно, а в колодязях вона стає солоною.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ незаконно арештовує українських рибалок в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути