Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція передала Україні ЗРК Crotale ‒ Макрон

Франція передала Україні ЗРК Crotale ‒ Макрон
Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про постачання Україні ЗРК Crotale. Фото: defence-ua.com

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція поставила Україні ракетні установки та зброю, а на початку наступного року надішле ще більше.

Зокрема, він повідомив про передачу Україні раніше анонсованих ЗРК Crotale, пише France 24.

"Останніми днями Франція надіслала Україні більше зброї, ракетних установок, Crotale, обладнання понад те, що ми вже зробили", ‒ сказав Макрон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи приїдуть в Україну Patriot: Зеленський відповів

Він також розповів про плани на початок 2023 року.

"Ми працюємо з нашим міністром збройних сил, щоб мати можливість знову доставити корисну зброю та боєприпаси в першому кварталі 2023 року, щоб українці змогли захистити себе від бомбардувань", ‒ заявив Макрон.

За його словами, заплановані пакети допомоги включають САУ Caesar. Деталей щодо озброєння, яке планують передати, президент Франції поки не називає.

Як зазначають експерти, Crotale NG ‒ це ефективний ЗРК малої дальності дії. Він належить до засобів ППО. Дальність знищення цілей становить до 10 км, висота ураження ‒ до 6 км. Комплекс забезпечує пуск до восьми ракет VT-1 з радіокомандою системою наведення, вони забезпечують перехоплення цілей зі швидкістю до 1800 км/год. Кількість цілей, які можуть обстрілюватись одночасно, складає до чотирьох одиниць, а швидкість реакції комплексу ‒ лише п'ять секунд.

У новому пакеті військової допомоги Україні США нададуть ракетну батарею Patriot. Після цього українські бійці будуть навчатися нею керувати. Про це йдеться на сайті Білого дому. Планується, що президент США Джо Байден оголосить новий пакет допомоги 21 грудня.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що протягом усього наступного року Україна щомісячно буде отримувати необхідну зброю та амуніцію. За його словами, вже укладено багато контрактів.

Зараз ви читаєте новину «Франція передала Україні ЗРК Crotale ‒ Макрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути