середа, 17 квітня 2013 17:39

Фіндиректора "Агрофірми Корнацьких" засудили до трьох років в'язниці

Фіндиректора "Агрофірми Корнацьких" засудили до трьох років в'язниці
Фото: www.visti.ks.ua

16 квітня Києво-Святошинський суд засудив до трьох років Людмилу Нікіткіну, фінансового директора найбільшої в Миколаївській області сільськогосподарському підприємству "Агрофірма Корнацьких".

Суд визнав її винною у підробці документів та у присвоєнні чужого майна, пояснює адвокат засудженої Дмитро Довгий. Водночас суддя Микола Бурбела постановив виправдати Людмилу Нікіткіну в ухиленні від сплати податків підприємством, де вона працювала, на суму 43 мільйони гривень.

Адвокати вважають обвинувальний вирок безпідставним, а суд - упередженим.

"Суддя відхилив всі наші клопотання щодо того, щоб викликати у справі свідків, які могли б стати ключовими у захисті. Суддя просто відмовлявся їх викликати, мотивував, що вони не відносяться до справи. Крім цього, не були проведені дві графологічні експертизи. Якби ці клопотання задовольнили, всі звинувачення проти засудженої були б зняти за відсутністю доказів", - пояснює Дмитро Довгий.

У січні торік проти Людмили Нікіткіної порушили дві карні справи: за несплату агрофірмою 43 млн грн податків і за привласнення 193 тис. грн державних дотацій, які виділяли на збільшення поголів'я свиней. 27 липня жінку затримали у Первомайську, а за місяць, на прохання заступника Генпрокурора, справу передали до прокуратури Київщини. 9-й місяць знаходиться у слідчому ізоляторі Київської області.

Кримінальні справи проти менеджерів "Агрофірми Корнацьких" почали відкривати на замовлення впливового чиновника. Так хочуть відібрати в успішного підприємства землю, а його керівника, який балотуватися в народні депутати, змусити відмовитись від свого задуму, вважає адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонер Корнацький розповів у США правду про українські вибори

"Економічна експертиза встановила, що агрофірма має право на спеціальне оподаткування, але на засіданні суддя дозволив експерту переправити результати. На всіх допитах свідки казали, що Людмила Миколаївна виконувала свої обов'язки, а у ветеринарних журналах записано, що відвантажувала свиней. Однак на це все ніхто не зважає. На всі скарги приходять відписки. Бо є мета — забрати агрофірму. Якщо звинувачення доведуть — усе майно компанії виставлять на аукціон," - розповів юрист.

"Агрофірма Корнацьких" сільськогосподарське підприємство, створене в 1998 році. На даний час у власності знаходиться більше 15 тисяч га землі в Миколаївській області та сучасний свинокомплекс. Торік власник підприємства Аркадій Корнацький балотувався до Верховної Ради за мажоритарним округом №123 з центром у Первомайську. Вибори виграв, випередивши конкурента на кілька тисяч голосів, але ЦВК відмовилась визнавати результати. Проти Корнацького порушили кілька карних справ, він виїхав за кордон. Кілька десятків кримінальних справ завели проти топ-менеджерів підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Фіндиректора "Агрофірми Корнацьких" засудили до трьох років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути