четвер, 17 березня 2011 12:14

Спецтема: Арабські революції

Фіаско революції у Бахрейні: Лідерів опозиції запроторили за ґрати
8

Фото: Фото: Reuters

Влада Бахрейну оголосила про затримання шести основних керівників опозиціонерів-шиїтів, повідомляє Молодіжне товариство Бахрейну за прав людини. Всього затримано 25 осіб. Їх звинувачують у закликах до повалення монархії, що представляє сунітську меншину країни.

Затримання провели після того, як в країні було оголошено надзвичайний стан, а в низці особливо неспокійних районів столиці Бахрейну Манами був введений режим комендантської години.

Крім того, оголошено про заборону на проведення зборів, маршів по всій країні.Такі рішення король Бахрейну прийняв через акції протесту, які тривали кілька тижнів і які проводила в країні опозиція.

Вона вимагає політичних і економічних реформ, а також визнання релігійних свобод мусульман-шиїтів, які становлять більшість населення країни.

Командувач Збройними силами Бахрейну отримав повноваження для ухвалення всіх можливих заходів для захисту безпеки країни та її громадян. У країну на підтримку монарха прибули війська із союзних Бахрейну країн Перської затоки.

Напередодні в столиці королівства з новою силою спалахнули народні хвилювання. Поліція розігнала чергову антиурядову демонстрацію. У результаті загинули, щонайменше, шість людей, у тому числі - троє поліцейських. Протестуючих спочатку закидали гранатами зі сльозогінним газом. Потім сили безпеки за підтримки важкої техніки розгромили і спалили наметове містечко.

Зараз ви читаєте новину «Фіаско революції у Бахрейні: Лідерів опозиції запроторили за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути