пʼятниця, 13 січня 2023 22:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Федоров розвіяв черговий фейк окупантів щодо "судилища" у Мелітополі

Федоров розвіяв черговий фейк окупантів щодо "судилища" у Мелітополі
На тимчасово окупованих територіях України колаборанти розповсюджують фейк про те, що після звільнення на всіх жителів Мелітополя чекає "судилище". Фото: Кореспондент

На тимчасово окупованих територіях України колаборанти розповсюджують фейк про те, що після звільнення на всіх жителів Мелітополя чекає "судилище" за те, що вони залишались в місті під час окупації.

Мета цієї відвертої брехні – посіяти паніку серед жителів, щоб люди перестали чекати на деокупацію, навіть боялися її. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни активно готуються до оборони Енергодару: що відомо

"Але хочу запевнити всіх жителів в окупації, які не здались і не пішли на співпрацю з ворогом: розповіді окупантів про судилище – це фейк! ЗСУ вже звільнили дуже багато населених пунктів і в жодному не було переслідувань жителів за те, що вони залишалися вдома", – заявив він.

Водночас він наголосив, що мова не йде про зрадників, які пішли служити росіянам.

"З ними розмова буде короткою – суд і покарання. Вся Україна, як і весь світ знає, що жителі окупованих територій – це заручники окупантів. А Збройні сили, як і сили спротиву, роблять все, щоб визволити і наші території, і наших людей", – підкреслив Федоров.

У п'ятницю, 13 січня, у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області пролунали вибухи.

Окупаційна влада заявила про підрив автомобіля одного з головних колаборантів міста. Про це повідомив Telegram-канал "Бердянськ сьогодні".

За попередньою інформацію, о 19:30 нібито українськими спецслужбами здійснено терористичний акт – у Бердянську підірвано замінований автомобіль голови військово-цивільної адміністрації Бердянського району Олексія Кічігіна.

Зараз ви читаєте новину «Федоров розвіяв черговий фейк окупантів щодо "судилища" у Мелітополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути