середа, 20 жовтня 2021 22:41

Фальшувальники Covid-документів заробляли 4 млн грн щомісяця

Кіберполіція викрила групу зловмисників, які підробляли та продавали результати тестів на коронавірусну інфекцію, а також сертифікати про вакцинацію. Щомісячний прибуток ділків сягав 4 млн грн.

"10 осіб у соцмережах приймали замовлення щодо виготовлення ПЛР-тестів на коронавірус, а також Covid-сертифікатів. Замовники послуг не проходили жодних лабораторних досліджень та процедури щеплення, а лише надавали свої дані для оформлення документації. Серед клієнтів були й туристичні агенції. Вартість підробленого тесту становила 400 грн, а Covid-сертифікат коштував 1500 грн. Представники турагенцій "перепродавали" їх за вищою ціною", - повідомляє департамент кіберполіції Національної поліції.

Автор: Нацполіція
 

Фальшувальники діяли близько року і за цей час встигли виготовити понад 40 тис. підроблених довідок та близько 500 підроблених сертифікатів. Зловмисники незаконно використовували логотип медичної лабораторії та печатки різних медичних установ.

Автор: Нацполіція
 

Крім цього, працівники поліції попередили продаж понад 100 фейкових сертифікатів про вакцинацію. Напередодні ділки прийняли замовлення на їхнє виготовлення.

Автор: Нацполіція
 

Правоохоронці провели 23 обшуки за місцями мешкання фігурантів, їхніх автомобілях та в офісах, на території Київської, Харківської та Запорізької областей. Вилучено комп'ютерну техніку, телефони, банківські картки, грошові кошти, печатки та штампи медичних закладів, а також особисті печатки лікарів. Поліцейські встановлюють їхнє походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові правила пасажирських перевезень: почали встановлювати блок-пости

Сімох зловмисників, у тому числі організатора, затримали. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

На Черкащині сімейна лікарка зі знайомою пропонували отримати міжнародний сертифікат про Covid-вакцинацію без проходження імунізації.

За це просили п'ять тисяч гривень. Жінкам загрожує до шести років в'язниці з позбавленням права займатися лікарською діяльністю до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Фальшувальники Covid-документів заробляли 4 млн грн щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути