Ексклюзиви
понеділок, 09 грудня 2013 13:10

Європейський правозахисник: Знесення пам'ятника Леніну в Києві - чистісінької води вандалізм

 

Вчорашня акція українських націоналістів з демонтажу пам'ятника Леніну в центрі Києва є банальною витівкою вандалів і мракобісів.

Таку думку висловив куратор європейської правозахисної організації "Рух солідарності" Олександр Мітц в коментарі кореспонденту ГолосUA.
"Народні виступи на підтримку євроінтеграції України не повинні перетворюватися на боротьбу з пам'ятниками, які є частиною історії країни, - підкреслив, зокрема він. - Знесення мармурового Леніна в Києві - це найчистішої води вандалізм, який не має нічого спільного зі здоровим глуздом".
О. Мітц також зазначив, що міжнародні моніторингові групи уважно стежать за подіями так званого "Євромайдану" в українській столиці.
"Європа вітає високу політичну активність українців, але закликає їх у своїх виступах дотримуватися законності і порядоку", - наголосив експерт.
Нагадаємо, що ввечері 8 грудня група маніфестантів у масках знесла пам'ятник вождю світового пролетаріату на бульварі Тараса Шевченка в Києві. Монумент був занесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і взятий під особливий міжнародний захист.

 

Зараз ви читаєте новину «Європейський правозахисник: Знесення пам'ятника Леніну в Києві - чистісінької води вандалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути