субота, 18 квітня 2020 16:45

Евакуйовані зі знищених вогнем сіл люди повернулися на згарища

Евакуйовані зі знищених вогнем сіл люди повернулися на згарища
Мешканці згорівших селищ на Житомирщині, яких евакуювали через масштабну лісову пожежу, повернулись назад. Фото: ТСН.ua

Мешканці згорівших селищ Личмани і Магдин Овруцького району на Житомирщині, яких евакуювали через масштабну лісову пожежу, 18 квітня повернулись назад.

"Евакуйовані жінки та діти із релігійної громади Магдина перебули одну ніч не вдома. Їм надали всю необхідну допомогу: медикаменти, ковдри, одяг та харчі. Але люди не захотіли залишатися надовго і повернулись. У селищі збереглось тільки 4 хати, а у сусідньому селі Личмани – до 20", - розповів Гладковицький сільський голова Микола Буховець, передає ТСН.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм жахів: показали фото спалених на Житомирщині сіл

Водночас у цих населених пунктах залишились місцеві жителі, які власними силами протистояли вогню. Завдяки їхній роботі майно багатьох мешканців збережено.

Микола Буховець також додав, що і самі мешканці Гладковичів, яке приймало першим евакуйованих, дві доби вночі працювали в лісі, щоб пожежі не перекинулись на помешкання. Люди залучили власну техніку і переривали в лісі землю.

У цьому районі пожежі тривають, але залучені пожежники. Проте все досі в диму і вогні. За словами сільського голови, вогонь був висотою 30 метрів і від тріску стояв страшний шум.

У Житомирської області станом на 18 квітня полум'я від пожеж знищило щонайменше 4 тис. га лісу. Вогонь також зруйнував понад 80 будинків місцевих мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Евакуйовані зі знищених вогнем сіл люди повернулися на згарища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути