Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 01:49

Евакуація з Херсона: мер Мелітополя пояснив, чого хочуть окупанти

Евакуація з Херсона: мер Мелітополя пояснив, чого хочуть окупанти
Окупанти хочуть перетворився Херсон на форпост "руського міра". Фото: 1zahid.com

Російські окупанти хочуть заселити Херсон своїми військовослужбовцями та колаборантами, які зрадили Україну.

Саме з цією метою путінські загарбники закликають місцеве українське населення до евакуації. Так вважає мер Мелітополя Іван Федоров. Він наголосив, що росіяни ніколи не дбають про людей і фактично хочуть провести примусову депортацію всього Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суровікін заявив про "непрості рішення" щодо Херсону. Зрадник Сальдо оголосив "організовану" евакуацію

"Загарбники пропонують жителям Херсона виїхати з міста. Обіцяють за це гроші і житло на росії. Поки що добровільно-примусово і ніби-то щоб убезпечити людей від бойових дій. Але рашисти ніколи не піклуються про людей! Окупанти хочуть заселити місто військовими і зрадниками, щоб Херсон перетворився на форпост "руського міра" на півдні України", – упевнений Федоров.

Один із так званих ватажків окупаційної "адміністрації" Херсона гауляйтер Кирило Стремоусов заявив, що українські військові найближчим часом розпочнуть наступ на Херсон і допустив обстріл міста, а також правобережної частини Херсонської області.

Стремоусов закликав місцевих жителів евакуюватися й пообіцяв, що Росія компенсує можливу втрату житла внаслідок обстрілу в інших регіонах.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області. Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.

Деякі колаборанти Херсонщини перевезли сім'ї в безпечніше місце.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація з Херсона: мер Мелітополя пояснив, чого хочуть окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути