Ексклюзиви
неділя, 15 січня 2023 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Є постраждалі серед мирних жителів ‒ росіяни нещадно били по прифронтових містах і селах

Є постраждалі серед мирних жителів ‒ росіяни нещадно били по прифронтових містах і селах
Окупанти продовжують обстрілювати прифронтові населені пункти України. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники продовжують жорстоко обстрілювати з різних видів озброєння прифронтові населені пункти України.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Наступальних угруповань противника там поки не виявлено, повідомляє вранці 15 січня Генеральний штаб Збройних сил України.

Однак, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Вовківка і Кіндратівка Сумської області та Ветеринарне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Стрілеча, Тернова, Чугунівка, Хатнє і Тополі на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командування ПС ЗСУ підтвердило знищення багатоповерхівки в Дніпрі російською ракетою Х-22

"На Куп'янському напрямку обстріляно райони населених пунктів Дворічна, Западне, Синьківка, Орлянка, Котлярівка, Берестове і Крохмальне Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині. На Лиманському напрямку під вогнем росіян були Макіївка, Площанка, Невське, Кремінна, Діброва і Червонопопівка Луганської області", ‒ ідеться у повідомленні.

Жорстокі бої тривають на Бахмутському напрямку. Там ворог обстріляв Спірне, Виїмку, Білогорівку, Роздолівку, Соледар, Парасковіївку, Бахмут, Веселе, Дружбу та Північне на Донеччині.

На Авдіївському напрямку загарбники з танків та реактивної артилерії били по районах Красногорівки, Веселого, Авдіївки, Георгіївки, Мар'їнки, Бердичів, Водяного та Новомихайлівки Донецької області.

Обстріляли також Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву та Велику Новосілку на Новопавлівському напрямку.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Степове та Плавні Запорізької області. А на Херсонському напрямку росіяни з реактивної та ствольної артилерії обстріляли Херсон і Антонівку Херсонської області та Дмитрівку на Миколаївщині. Є постраждалі серед мирних жителів.

За минулу добу російські війська завдали по Україні три авіаційних і 57 ракетних ударів. Окрім того, росіяни здійснили 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі. Про це вранці 15 січня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські окупанти продовжують щоденно зазнавати втрат у живій силі на території України. 12 січня у напрямку Старобільська Луганської області евакуйовували близько 50 осіб пораненого особового складу противника, які діяли неподалік від Сватового. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 15 січня.

Зараз ви читаєте новину «Є постраждалі серед мирних жителів ‒ росіяни нещадно били по прифронтових містах і селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути