Ексклюзиви
пʼятниця, 20 жовтня 2023 21:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Енергосистема захищена краще, ніж торік: Данілов про підготовку до масованих ракетних ударів

"Енергосистема захищена краще, ніж торік: Данілов про підготовку до масованих ракетних ударів
Енергосистема України захищена від ракетних ударів краще, ніж торік, заявив секретар РНБО Олексій Дагілов. Фото: РНБО

Енергосистема України захищена від ракетних ударів краще, ніж торік.

Зокрема, вже поступово надходять додаткові засоби ППО, деякі з яких передаватимуться в оренду на той термін, на який потрібно, аби Україна мала можливість захищати своє небо. Про це в ефірі "Українського радіо" заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Відносно захисту енергосистеми у нас відбулося чотири засідання Ставки Верховного головнокомандувача та засідання Ради нацбезпеки і оборони. І я можу сказати, що це питання стоїть на контролі. Кожна наша область має своє завдання, відповідні міністерства працюють у цьому питанні", - зазначив він.

Данілов наголосив, те, що стосується підготовки до зими - на сьогодні це питання номер один для того, щоб наші громадяни якомога менше потерпали від ракетних ударів по об'єктах нашої критичної інфраструктури, які божевільна Росія постійно завдавала взимку.

"Я думаю, що ми будемо більш підготовлені, ніж це було торік. Тому що ми маємо вже досвід, ми розуміємо, що і звідки чекати", - сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго розповіли про графіки відключень

Секретар РНБО зазначив, що засоби протиповітряної оборони обов'язково будуть, однак форма отримання - чи оренда засобів ППО, чи надання як матеріально-технічної допомоги, чи їх придбання - це абсолютно вторинне.

За його словами, деякі країни мають свої внутрішні нормативно-правові акти, які не дозволяють їм продати Україні засоби ППО.

"Тому деякі засоби будуть передаватися в оренду на той час, на який буде потрібно, для того, щоб ми мали можливість і спроможність", - сказав секретар РНБО.

Данілов запевнив, що українські сили ППО мають техніку, яка здатна збивати й російські "Кинджали".

"Загроза від "Кинджалів" нікуди не зникає. Я не знаю, кого тут Путін збирається лякати. Росіяни періодично їх запускають в наш бік, але ми вже маємо певні елементи протиповітряної оборони, які дозволяють збивати "Кинджали". І ми вже над Києвом це неодноразово доводили", - зауважив секретар РНБО.

Українські енергетики продовжують підготовку до опалювального сезону. Вже виконано від 60-80% плану відновлення енергосистеми.

Минулого року Росія активно завдавала масштабних ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі країні. Україна пережила понад 10 хвиль масштабних російських обстрілів. Ворог залучав десятки ракет різних типів і дальності.

Через дефіцит потужності в енергосистемі Міненерго доводилося застосовувати відключення електроенергії споживачам.

Зараз ви читаєте новину «"Енергосистема захищена краще, ніж торік: Данілов про підготовку до масованих ракетних ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути