четвер, 25 серпня 2022 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Енергодар на межі катастрофи – навколо міста окупанти палять ліс
4

На околиці тимчасово захопленого росіянам Енергодара, де розташована Запорізька АЕС, окупанти підпалили ліс.

У результаті сталося коротке замикання й місто залишилось без світла та води. Про це повідомляє міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Біля захопленого росіянами Енергодару палає ліс
Фото: t.me/zsuwar
Біля захопленого росіянами Енергодару палає ліс
Біля захопленого росіянами Енергодару палає ліс
Біля захопленого росіянами Енергодару палає ліс

За його словами, місто вчергове опинилося на межі гуманітарної катастрофи.

"Зараз з'ясовуємо, наскільки критична ситуація та чи можна її виправити найближчим часом. Щодо подальшої роботи Запорізької АЕС та загальної ситуації на підприємстві, чекаємо на офіційний коментар від НАЕК "Енергоатом", – зазначив Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Енергодарі українські захисники відправили на "концерт Кобзона" понад 150 окупантів

На 14:15 міський голова повідомив, що завдяки працівникам комунальних підприємств та фахівцям Запорізької АЕС в Енергодарі почалося відновлення електропостачання.

"Після завершення цього процесу розпочнеться підключення каналізаційно-насосної станції. І наступним кроком стане відновлення роботи свердловин на питному водозаборі. Фахівці докладають максимальних зусиль, щоб виконати ці роботи найближчим часом", – повідомив Орлов.

Про відновлення електропостачання повідомили також у захопленому Бердянську.

Тим часом загарбники ще й розганяють паніку серед місцевих жителів.

"Орки палять ліс неподалік яхт клубу та розганяють панічні настрої серед людей по обидва береги водосховища. Друзі, сьогодні прошу вас не перебувати в громадських місцях, на відкритих майданчиках, в торговельних центрах, тощо. Краще бути вдома. Попередження стосується міст, сіл та селищ розташованих на березі Каховського водосховища", – пише у Telegram голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

За словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, світло загарбники відключили майже у всіх захоплених населених пунктах Запорізької області.

"А це значить, що цивільне населення залишилось не тільки без світла, а й без води. Зв'язок також майже заблоковано. Вже місяць немає газу. Інакше як геноцид українського народу це назвати не можна. Проте певен, що вони відповідатимуть за кожен злочин", - зазначив Федоров.

За даними української розвідки, окупанти обстрілюють золовідвали Запорізької теплоелектростанції, щоб підняти хмари радіоактивного пилу. Внаслідок мінометних ударів по золовідвалах утворюються хмари пилу, які розносяться вітром по околицях Енергодара.

Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція в Європі. В Енергодарі російські окупанти продовжують накопичувати техніку, кількість своїх військових. На станції терористи розмістили артилерійські установки.

Зараз ви читаєте новину «Енергодар на межі катастрофи – навколо міста окупанти палять ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути