четвер, 26 травня 2022 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Елітні" російські десантники зазнали в Україні повного провалу - британська розвідка

Повітряно-десантні війська Росії – ВДВ – були активно задіяні в кількох помітних тактичних невдачах з початку російського вторгнення.

Це включає в себе спробу наступу на Київ через аеродром Гостомель у березні, зупинку руху біля Ізюма з квітня. Також невдалу переправу через річку Сіверський Донець, пише Міноборони Великої Британії у Twitter.

Російська доктрина передбачає направлення ВДВ на одні з найскладніших операцій. ВДВ чисельністю 45 тис. чоловік здебільшого складається з професійних солдатів-контрактників. Їх члени мають елітний статус і отримують додаткову оплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти з новою силою вгатили по Лисичанську і Сіверськодонецьку: показали наслідки

"ВДВ використовувалися для виконання завдань, які краще підходять для важкої бронетехніки. Зазнали важких втрат під час кампанії. Його неоднозначні показники, ймовірно, відображають стратегічно неправильне управління цим потенціалом і нездатність Росії забезпечити перевагу в повітрі", - йдеться у повідомленні.

Розвідники зазначають, що неправильне використання ВДВ в Україні показує, як значні інвестиції Путіна у збройні сили протягом останніх 15 років призвели до незбалансованості загальних сил.

Нездатність передбачити опір українців і подальше самовдоволення російських командирів призвели до значних втрат у багатьох елітних підрозділах Росії.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
 
Найближчими днями російські окупанти можуть почати наземний наступ для захоплення Сіверськодонецька. Американські аналітики повідомляють про зміну ведення тактики боїв. Там зазначають, що російські війська визначили пріоритетне просування на схід і захід від Попасної, щоб перерізати українські наземні лінії комунікації на південний захід від Сіверськодонецька та завершити оточення Луганської області.
Зараз ви читаєте новину «"Елітні" російські десантники зазнали в Україні повного провалу - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути